VIDEO| Capre negre, filmate în Parcul Național Retezat. Trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare

Grup de capre negre în Parcul Național Retezat într-o filmare foarte frumoasă realizată de colega noastră Claudia Dănău, au transmis, joi, reprezentanții Romsilva, care au mai adăugat cele de mai jos:

Caprele negre preferă în timpul iernii versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai ușor descoperită aici, ca și mușchi, licheni sau cetină de molid.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, caprele negre se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara și are o suprafață de 38.047 de hectare. Din acestea, 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

 În Parcul Național Retezat National Park regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

credit: Claudia Dănău, Parcul Național Retezat

Despre Redacția ProAlba 37777 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*