PSD Alba Iulia a lansat proiectul „Lista Albaiulienilor”. Cetățenii din municipiu care nu au mai făcut politică pot candida pe listele PSD de consilieri locali

campanie psd 01În urmă cu aproximativ două săptămâni, spuneam într-un material (despre care puteți citi mai multe aici) că social democrații din Alba Iulia au venit cu o inițiativă mai liberală decât a…liberalilor. La acel moment, din spusele social democraților, aceștia doreau să ofere șansa oricărui cetățean albaiulian de a se implica în administrația locală și de a se face auzit. Adică, orice doritor care are în spate niște susținători și, de ce nu, are viziune administrativă sau idei de proiecte utile, care să ducă la o dezvolatare a orașului, are șansa să se afirme și să-și ajute comunitatea în care trăiește.

Concret, în data de 17 martie 2016, PSD Alba Iulia a lansat, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul intitulat „Lista Albaiulienilor”. Este un proiect care a plecat de la inițiativa deputaților Ioan Dîrzu și Călin Potor, a consilierilor locali Horațiu Clepan și Bogdan Medrea dar și a președintelui TSD Alba Iulia, Corneliu Mureșan, cu scopul de a se realiza o listă de candidați pentru Consiliul Local care să reprezinte societatea albaiuliană și care să fie rezultatul unui proces democratic, deschis și transparent de selecție.

Mai exact, în perioada martie-aprilie 2016, orice albaiulian care respectă criteriile de moralitate și de transparență poate să se înscrie pentru a face parte din lista social democraților pentru alegerile locale. Mai exact, fiecare albaiulian care nu a mai făcut politică până acum poate să candideze pe lista Partidului Social Democrat pentru Consiliul Local Alba Iulia.

Există câteva criterii ce trebuiesc îndeplinite, în privința candidaturii, și anume:

  • Nu a mai făcut politică pentru un alt partid în județul Alba;
  • Nu este cercetat, anchetat sau condamnat penal;
  • Nu a făcut poliție politică;
  • Îndeplinește criteriile legale pentru a candida și a fi ales în Alba Iulia;
  • Are o pregătire profesională solidă și respectă criteriile de integritate și de moralitate ale partidului.

De asemenea, cei interesați trebuie să cunoască faptul că proiectul se va desfășura pe baza unui Calendarul de campanie care este structurat în șase pași. Pașii îi puteși găsi AICI.

De asemenea se pot solicita detalii suplimentare privind campania direct la sediul PSD Alba. Persoana responsabilă este președintele organizației TSD Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*