Mircea Hava: Agricultorii și fermierii trebuie susținuți să obțină performanțe mai bune și venituri mai mari, pentru a întări și proteja acel “Fabricat în Europa”

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de astăzi, din plenul Parlamentului European.

Agricultorii nu vor mai fi obligați să dedice o parte minimă din terenul lor arabil unor zone neproductive iar fermele mici vor beneficia de o scutire de la controalele și sancțiunile din cadrul regimului de condiționalitate. Sunt măsuri cu impact direct, măsuri care, împreună cu o debirocratizare, vin să sprijine sectorul agricol. În plus, în urma votului de astăzi, va exista și o mai mare descentralizare statele membre urmând să aibă mai multă flexibilitate pentru a decide ce soluri să protejeze și în ce anotimp, să decidă să înlocuiască rotația culturilor cu diversificarea culturilor.

Aceste modificări legislative vin să dovedească angajamentul nostru față de sectorul agricol, față de securitatea alimentară a Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, mai simplificat, cam așa înțelegem noi, cei din PPE, să-ți faci treaba și să-ți asumi ceea ce e vital pentru locuitorii Europei. Iar eu și colegii mei vom garanta implicarea totală și continuă față de cei care, practic, ne pun mâncarea pe masă. Agricultorii și fermierii trebuie susținuți să obțină performanțe mai bune și venituri mai mari, pentru a întări și proteja acel „Fabricat în Europa”.

Mircea Hava, europarlamentar PNL,

Membru PPE

 

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*