Ioan Lazăr (ALDE) susține că negocierile cu Jidveian NU sunt de dată recentă. Liderii partidului au lămurit și problema retragerii lui Radu Todoran

alde alba 01Într-o conferință de presă, susținută, joi, la sediul Alde din Alba Iulia, copreședintele la nivel județean, Ioan Lazăr, a declarat că tratativele de a-l aduce pe Ovidiu Jidveian de la PSD nu sunt de data tocmai recentă.

„Vreau să vă spun că discuții cu Ovidiu Jidveian am avut la vreo două, trei luni după ce eu mi-am dat demisia din funcția de președinte al PLR (Alba). Atunci am spus, în toate conferințele de presă, că vreau să susțin tinerii, că vreau să găsesc un tânăr care să conducă PLR, atât la nivel de municipiu, cât și de județ. Am avut, poate, cel mai tânăr birou din țară la acea dată. (…) Am continuat să caut membri tineri. Ovidiu Jidveian, de atunci, și-a exprimat dorința de a veni alături de noi. Am avut discuții și cu tineri de la vechiul Partid Național Liberal și am ajuns la concluzia că, cel mai potrivit, deși vine din PSD, e Ovidiu Jidveian, care prin profesia lui și prin ceea ce face este un liberal adevărat.”

Liderii ALDE au vorbit și despre Radu Todoran, cel care părea o opțiune sigură pentru candidatura la primăria din Alba Iulia. (detalii aici și aici).

radu todoran 01„Dânsul a fost de acord și nu a fost nici un fel de supărare…. dacă găsim un candidat tânăr, un candidat bun, care să aducă un plus de valoare echipei noastre, el nu are nimic împotrivă de a se retrage și de a lăsa locul unui tânăr. Tot cu el am discutat mai multe. (…) Nu ne-am certat. A fost o discuție constructivă. Dânsul era foarte entuziasmat și chiar voia să facă (n.r. Radu Todoran era hotărât să candideze), dar eu am venit cu niște argumente și l-am convins că Ovidiul Jidveian este mai potrivit pentru a candida pentru funcția de primar la Alba Iulia.” , a precizat Lazăr.

La rândul său, Gheorghe Feneșer, copreședinte ALDE, a opinat: „Eu nu pot decât să-i mulțumesc lui Radu Todoran pentru tot ce a făcut până acuma și că a înțeles că e nevoie să facă acest pas. Domnul Todoran va fi alături de noi în permanență și va face parte, în permanență, din familia mare ALDE, ALDE Alba.”

„Eu am propus ca Ovidiu Jidveian să preia funcția mea de copreședinte ALDE Alba alături de Gheorghe Feneșer. Cel mai probabil se va face luni (n.r. 21 martie 2016) în comisia de fuziune. Se va supune aprobării această doleanță a mea.”, a mai spus Lazăr.

Acesta a adăugat că nu crede că membrii marcanți ai PSD vor trece la ALDE, dar că se așteaptă la un val de tineri din Alba Iulia și județ, care să i se alăture lui Jidveian. „Aceste treceri vor avea loc și înainte și după alegeri (…)Experiența domnului Gheorghe Feneșer și tinerețea lui Ovidiu Jidveian, vor face o echipă foarte bună. (…) Nu mă voi retrage. Voi rămâne membru în birou. Voi pune umărul și voi munci alături de ei”, a adăugat acesta.

„La început am fost împotriva faptului ca Ioan Lazăr să facă un pas înapoi și să lase un tânăr, după care i-am dat dreptate. Lazăr nu s-a ținut absolut deloc cu dinții de scaun. El a fost ce-l care și-a oferit locul pentru venirea lui Ovidiu Jidveian. Pentru viitor, cei care scot voturi mai multe, sunt îndreptățiți să meargă mai departe.”, a completat Feneșer.

Despre Redacția ProAlba 38065 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*