ISU Alba beneficiază de noi dotări.Acestea sunt utile, mai ales, în situațiile când sunt înregistrate calamităţi majore

Mircea Trifu

Astfel, prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare, pompierii au fost dotați cu o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat și o bucătărie rulantă auto.

Echipamentele sunt achiziționate cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență.

Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice și o bucătărie rulantă auto, care poate fi utilizată ca bază de operații, dar și în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.

În fiecare container sunt:

– 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp), – un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp,

– 10 sisteme de climatizare,

– un sistem de iluminat, – 67 paturi pliante,

– 67 saci de dormit,

– 10 seturi de mese cu bănci.

Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate, cu mobilitate mare, care pot asigura cazarea persoane afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*