Demararea proiectului „SUPER – SUPort Educațional si de Remediere pentru elevii aparţinând grupurilor vulnerabile” POCU/784/6/24/139682

11 iunie.2021  

Demararea proiectului „SUPER – SUPort Educațional si de Remediere pentru elevii aparţinând grupurilor vulnerabile” POCU/784/6/24/139682.

Asociația „Il Giocattolo”, in calitate de Beneficiar, in parteneriat cu Asociația „European Academy” și Asociația AS 2001 Alba Iulia,   implementează proiectul intitulat „SUPER – SUPort Educațional și de Remediere pentru elevii aparţinând grupurilor vulnerabile”, cod contract: POCU/784/6/24/139682.

Proiectul, având o valoare totală de 1.431.821,52 lei, are ca obiectiv general stimularea participării la educație a copiilor ai căror părinți sunt plecați in străinătate, din județele Alba și Caraș – Severin.

Astfel, cel puțin 75 de copii/elevi cu părinții plecați in străinătate – din grupul țintă implicat in cadrul acestui proiect – vor avea șansa să acceseze un program de suport educațional performant, integrat, atât formal, cat și informal. Acest lucru va fi posibil prin oferta didactică personalizată prin serviciile suport educațional, care vor fi oferite in cadrul proiectului.

De asemenea, aceștia vor avea șansa să beneficieze de o consiliere atât de tip individual, țintită pe nevoile identificate ale copilului/elevului, dar și de una de grup, necesară înțelegerii dinamicilor psiho-sociale ale grupurilor de care aparțin.

Conștientizarea si autocunoașterea vor fi fundamentale pentru a micșora riscul părăsirii timpurii a școlii. Toți acești copii implicați in activitățile remediale vor primi mese zilnice, tablete și rechizite.

In plus, se va implementa facilitarea accesului la servicii de educație parentală și de consiliere socială pentru reprezentanții copiilor cu un părinte plecat în străinătate – din județele Alba si Caraș Severin.

O altă activitate din cadrul proiectului, destinată de asemenea sprijinirii celor cel puțin 75 de copii, va fi facilitarea accesului la servicii recreative și de socializare.

De asemenea, in cadrul proiectului se va realiza dezvoltarea de parteneriate comunitare și transfer de bune practici, inclusiv sensibilizarea comunității cu privire la nevoile copiilor cu părinți plecați in străinătate.

Durata proiectului este de 24 de luni.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact – Asociația „IL GIOCATTOLO”, e-mail: info@ilgiocattolo.org

 

 

Despre Redacția ProAlba 37777 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*