Activitățile preșcolarilor ecologiști de la Grădinița Step by Step nr.12 din Alba Iulia

La invitaţia Agenţiei Române de Reciclare RoRec, începând cu anul școlar 2013-2014, Grădiniţa cu P.P. Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia, condusă de d-na Director Suciu Veronica, s-a înscris în Patrula de Reciclare – program naţional de educaţie pentru mediu. Programul Patrula de reciclare a venit în întâmpinarea misiunii grădiniţei de a forma o generație de tineri responsabili, preocupați de grija față de mediul înconjurător și care generează schimbări benefice în comunitățile lor.

Și în acest an școlar, Patrula de Reciclare de la Grădinița Nr.12 și-a propus să pună în practică propriile activități (educative, de informare, de creație), pentru a încuraja colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și valorificarea materialelor reciclabile, în scopul stimulării creativității copiilor şi aplicării cunoştinţelor dobândite prin acest proiect. Prin urmare, membrii echipajului Patrulei au fost îndrumați să identifice categorii de deşeuri reciclabile, cu ajutorul cărora au reușit să realizeze obiecte diverse și ingenioase: Cadoul meu pentru România, Daruri pentru copiii nevoiași, Jucării eco, Coșuri pentru emoții și nu numai, aceste acțiuni tematice urmând să se desfășoare și în continuare la Grădinița Nr. 12.

Este important să menționăm și faptul că preșcolarii grupei mijlocii „Bobocei pufoși” din această unitate, au participat în repetate rânduri la marşuri ecologice, pentru a atrage atenția tuturor că trebuie să protejăm planeta noastră. Ei au împărțit oamenilor pliante, cu scopul de a-i informa și de a-i ajuta să conștientize importanța colectării selective a deșeurilor, în special a DEEE (DESEURI DE ECHIPAMENTE  ELECTRICE ȘI ELECTRONICE).

ŞI TU POȚI FI ECOLOGIST!, SALVAȚI PĂMÂNTUL!, OCROTIȚI PĂDUREA!, RECICLAȚI STICLĂ, PLASTIC, HÂRTIE, DEEE (DEŞEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE)!, GRĂDINIȚA CU P.P. STEP NR.12 RECICLEAZĂ!, sunt mesajele pe care preșcolarii Grădiniței cu P.P. Step by Step Nr.12 din Alba Iulia  le transmit întregii comunități.

Prof.înv.preșc. Ioana Delia Decean,

Responsabil Imagine al G.P.P. Step by Step nr.12, Alba Iulia

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19812 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*