Un bărbat din Alba Iulia s-a urcat băut la volan și s-a izbit cu mașina într-o țeavă de gaz

etilotestLa data de  23 aprilie,  ora 19.21, M.I., de 39 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă a municipiului, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj spre stânga şi a intrat în coliziune cu o ţeava de gaz, rupând branşamentele care alimentează două imobile, motiv pentru care a fost necesară intervenţia reprezentanţilor E-on Gaz pentru remedierea defecţiunii.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest  Drager, care a indicat o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „distrugere  din culpă”,  faptă pedepsită de articolul 219 alin. 2   din Codul Penal şi pentru „conducerea pe drumurile  publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge”, faptă pedepsită de articolul 87 aliniatul 1 din O.U.G. 195/2002.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20652 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*