Esența unui triumf. De Răzvan Secară

Oricât unii dintre noi ar dori să nege evidența, România a progresat evident în anii ultimelor doua decenii. Poate și prin faptul că nu mai este totul „gri” și prăfuit, oricine de bună credință poate să realizeze asta. Iar acest progres se datorează unor generații care au înțeles că lumea se schimbă iar până la urmă inteligența este de fapt capabilitatea de a te adapta la schimbare. Există deja un schimb de generații în România.

Cei născuți în anii 60-70, adică aceia care au fost până acum motorul principal al schimbării, aceia care au fost primii antreprenori adevărați (nu securiști reșapați în oameni de afaceri postrevoluționari), aceia care au muncit în multinaționale aducând capitalul străin în România, încep să mentoreze generația născută în anii 80-90. Aceștia din urmă aveau prea puțini ani în 89 ca să poată fi alterați în gândire de cretinismele comuniste sau, cei din anii 90 nu au trăit nici măcar în copilăria lor 1 secundă în comunism.

Cele două generații vor constitui generațiile care au schimbat România. În esență, schimbarea s-a realizat de către oamenii care au înțeles care sunt valorile adevărate ale capitalismului și deloc sau aproape spre deloc de către clasa politică post 1989. Cinismul, impotența, grobianismul clasei politice a valorizat însă și mai mult realizările acestor două generații de români. Nivelul la care a ajuns Simona Halep în tenis se circumscrie paradigmei de mai sus. Ea face parte din cea de-a doua generație. Ștafeta a fost preluată inclusiv în sport, domeniu în care poate mai mult ca în alte domenii, succesul înseamnă muncă, sacrificiu, ambiție, inteligență și mai presus de toate, caracter.

Fără nici un sprijin în dezvoltarea sa sportivă primit de la autorități, Simona Halep a reușit. Păstrând proporțiile, la fel cum mulți din generațiile descrise mai sus au reușit. Și da: e de succes. Și da: e campioană. Și da: e un star. Și da: e bogată, foarte bogată. Are milioane de euro impozitați însă de Statul Român. Cârcotașii ar spune că o parte din banii plătiți impozite de către Simona Halep s-au dus către pensiile speciale nesimțite plătite unor paraziți îmbuibați și protejați de către o clasă politică ticaloasă. Furați, făcuți mere-pere de către niște nulități inepte plantate în vreo instituție a statului de vreun partid. Ar putea spune cineva că acei cârcotași nu au dreptate? Însă, până la urmă, esența triumfului Simonei Halep rămâne aceeași ca a unei întregi generații, generație care, din fericire, fie măcar și din considerente biologice, va ajunge să conducă România. #chapeau

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22013 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*