Baia de Arieș, orașul „porților deschise” pentru hoții din comunitate

furtÎn ultima perioadă, Baia de Arieș a devenit orașul cel mai accesibil hoților calificați sau necalificați. Potrivit rapoartelor poliției, încă din anul 2011 furturile curg pe bandă rulandă, iar cel mai mare „tiraj” a fost în cursul lunii noiembrie și decembrie 2013. Mai jos aveți prezentate câteva cazuri de furt din Baia de Arieș.

În cursul zilei de miercuri, 11 decembrie, poliţiştii din Baia de Arieş i-au identificat pe B.D.E., de 17 ani şi C.D., de 21 de ani, ambii din Baia de Arieş, care în noaptea de 10 spre 11 decembrie, folosindu-se de chei potrivite, au pătruns într-o anexă a unei locuinţe din Baia de Arieş şi au sustras un aparat de sudură, o maşină de găurit precum şi un cablu din cupru, bunuri în valoare totală de 2.500 de lei. Cu ocazia anchetei efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi tineri sunt suspecţi şi de comiterea, în data de 16 noiembrie, a furtului cantităţii de 735 kg deşeuri metalice, dintr-o brutărie aparţinând unei societăţi comerciale din Baia de Arieş, pe care ulterior le-au valorificat la un centru de colectare a fierului vechi. Poliţiştii au stabilit de asemenea că în cursul lunii iulie 2011, cei doi suspecţi au pătruns, prin acoperiş, în garajul unui cetăţean din Baia de Arieş iar de pe un autoturism au demontat şi sustras două anvelope, în valoare de 300 de lei. Cele două anvelope au fost găsite la domiciliul unuia dintre suspecţi de unde au fost recuperate şi restituite păgubitului. Pe numele suspecţilor au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Poliţiştii din Baia de Arieş au continuat, în data de 11 decembrie, cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a suspecţilor B.I.S., de 29 de ani şi Ţ.F., de 31 de ani, ambii din Baia de Arieş, care sunt principalii suspecţi de comiterea mai multor furturi de componente metalice, din anexe şi curţi ale unor societăți comerciale din Baia de Arieş. Astfel, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 15 noiembrie, în jurul orelor 2300, cei doi suspecţi au pătruns într-o casă nelocuită din Baia de Arieş iar din interior au sustras un televizor, o butelie de aragaz şi o saltea gonflabilă, bunuri în valoare de 1.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei păgubite. Faţă de suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Polițiștii din Baia de Arieş au documentat, în data de 11 decembrie, activitatea infracţională  a suspecţilor P.A. şi P.I.I., de 19 şi 24 de ani, doi fraţi din Baia de Arieş care împreună cu B.I.S. de 29 de ani şi Ţ.F., de 31 de ani, din Baia de Arieş,  au sustras mai multe calorifere din fontă, în valoare de 4.000 de lei, din incinta unei societăţi comerciale din Baia de Arieş. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în nopțile  de 4 si 5 decembrie, suspecţi au sustras caloriferele după cere le-au valorificat la un centru de preluare a deşeurilor metalice. Cu ocazia cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că P.A şi P.I.I., sunt suspecţi şi de comiterea furtului unor cuve metalice, în valoare de 1.000 de lei, din incinta unei alte societăţi comerciale din Baia de Arieş pe care le-au valorificat la un centru de preluare a fierului vechi din Baia de Arieş. Pe numele suspecţilor au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19574 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*