Trei cursanţi ai Centrului de Cultură „Augustin Bena”, premiaţi la Festivalul Naţional „Pro Piano România”

Trei cursanţi ai Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” – Alba au fost premiaţi, recent, la Festivalul Naţional „Pro Piano România” de la Sibiu. Elevii sunt cursanţi ai Clasei de Pian, coordonată de profesorul Oana Cîrstea şi au dus în Alba premiul I, premiul III şi o menţiune, după cum urmează:

Felix Constantinescu a obţinut premiul I, interpretând piesele: ,,Menuet în Sol Major” de J.S. Bach şi ,,Rondo alla Turca” de W.A. Mozart.

Alexandru Suciu a obţinut premiul III cu piesele ,,Dans american” de J. Antiga şi ,,Studiul nr.4” de C. Czerny.

Tudor Timar a obţinut o menţiune, interpretând în concurs piesele ,,Shape of you” Ed Sheeran şi ,,Marş imperial”.

„Rezultatele obţinute de cei trei cursanţi ai Clasei de Pian sunt remarcabile şi ne bucură. Sunt încununarea multor ore de studiu pe care cei trei cursanţi le-au alocat pianului. Îi felicităm pentru aceste rezultate şi pentru prestaţia de excepţie pe care au avut-o în cadrul acestui festival naţional”, a spus prof. Oana Cîrstea, coordonatorul clasei de Pian – Şcoala de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează ca Serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, coordonat de prof. Marinela Popa. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o pepinieră de specialişti pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional. Printre disciplinele din cadrul şcolii amintim: Canto – muzică uşoară, Muzică vocală tradiţională, Pictură, Design ambiental, Design vestimentar, Instrumente de suflet, Pian, Chitară, Artă fotografică şi video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Ţesături tradiţionale, Muzică religioasă sau Pictură religioasă.

 

Despre Redacția ProAlba 37630 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*