Primaria Alba Iulia vine cu lamuriri in legatura cu arborii ornamentali din oras

Recent s-au trecut in cartea de “campanie” si in egala masura in tolba cu maruntisuri electorale planificate pe luna ianuarie noi afirmatii la adresa primariei Municipiului Alba Iulia. Este de inteles si potrivit ca orice cetatean sa-si exprime dezacordul fata de un anume demers al primariei. De preferat ar fi ca acest lucru sa se intample dupa o temeinica si reala documentare, prin intrebari adresate celor in masura sa raspunda. In totala transparenta fata de opinia publica dorim sa aducem la cunostinta celor interesati informatii menite sa lamureasca deplin modul in care s-au achizitionat arborii ornamentali ce flancheaza astazi mai multe drumuri si alei de promenada din municipiu.

Incepem prin a mentiona ca moneda in care s-au facut toate tranzactiile este euro si nu dolar american.  Ne exprimam refuzul de a intelege de ce domnul Teodor Atanasiu a inclus in discutia referitoare la achizitia de arbori moneda americana. Probabil datorita posibilitatii subtile de a exprima o cifra mai mare decat valoarea exprimata in euro. Asadar:

Teii amercianii de pe intreaga suprafata a Bulevardului Transilvanie in numar de 140 s-au achizitionat la pretul de 133 euro bucata cu urmatoarele caracteristici: grosimea trunchiului intre 20 si 25 cm, inaltimea de minim 5m, suprafata balotului 70 cm. Procedura de acizitie aleasa a fost prin cumparare directa, iar pretul de 133 euro include TVA si transport. Varsta acestora in prezent este de 7 ani. Garantia oferita presupune schimbarea gratuita a arborilor care nu rodesc.

Ulterior s-au achizitionat si alte specii de arborii prin procedura avizata in Consiliul Local Alba Iulia si incheierea unui act aditional cu societatea Salprest.  Pretul pentru Acer Platanoides Globosum a fost de 198 euro-transport inclus la urmatoarea configuratie 25-30 cm grosimea trunchiului, inaltimea de minim 3m,  diametrul balotului de 80 cm in cantitate de 14 buc.  Ofertele prezentate in sedinta de Consiliu Local au evidentiat alte doua preturi de 213 euro si 385 euro pentru aceasta specie provenite de la inca doua firme. Pentru Acer Campestre Eelsrijk pretul de achizitie a fost de 150 euro pentru 62 buc. Alti 50 de arbori Tilia Tomentosa Szeleste cu varsta de 10 ani au fost achizitionati la pretul de 296 euro bucata avnd urmatoarea configuratie:  30-35 cm grosimea trunchiului, inaltimea minima 4,5 m si diametrul balotului  90 cm. Pretul pentru aceasta specie obtinut de la alte firme a fost de 331 euro si 402 euro.

Se poate observa prin comparatie ca toate conditiile achizitiilor au fost favorabile orasului. Desigur, asa dupa cum s-a anuntat si in alte imprejurari, arborii au fost cumparati de la o pepiniera dn Ungaria. Acest lucru a fost determinat, in afara pretului foarte bun, si de consultarea specialistilor care au recomandat specii din zone asemanatoare climei din tara noastra, implicit din regiunea noastra.. Pentru conformitate toate criteriile de achiztie se pot verifica in urma unei solicitari la sediul Primarie Alba Iulia.

In situatia in care domnul Atanasiu doreste sa evidentieze in termenii acestor repere firme care pot furniza acest tip de material ne luam angajamentul sa verificam indeaproape orice trimitere. Din constatarea efectiva pepiniere capabile sa livreze aceste specii de arborii la dimensiunile si varsta celor din Alba Iulia, se mai gasesc doar in Italia si Olanda (in fara Ungariei). Subliniem faptul ca pretul pentru cantitatile achizitionate si la caracteristicele mentionate mai sus este unul competitiv. Insistam ca orice cetatean ce doreste sa se clarifice asupra acestui capitol, devenit intre timp de notorietate datorita mediului politic aflat in vecinatatea unei perioade electorale, sa solicite informatii detaliate angajatilor primariei.

Biroul de presa al Primariei municipiului Alba Iulia

продвижениескачать wireshark

Despre Redacția ProAlba 35931 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. E normal sa dea toate detaliile cand procedeaza corect si mai ales pentru a mai spala putin din imaginea de kkt pe care si-au „impus-o” pe linie locala si in plan politic, acum inainte de a incepe campania electorala(din cate vad eu campania a inceput inainte de termen, creandu-se premisele de atac in asteptare din partea unuia si atac la baioneta din partea altuia..e un razboi complet si ireparabil de transee, in care aia putini si fara sanse sunt mai bine echipati, iar aia multi si nedoriti striga mai tare si incearca sa obtina ajutor de cavalerie..in rest, lucrurile sunt in expectativa si toata lumea strange si ascunde compoturi..e un razboi de propaganda ieftin, de compromis si de aceeasi valoare-0.

  2. E de-a dreptul jenanta absolut toata suflarea politica din Alba Iulia(aici ma refer INDEOSEBI la PDL & USL, in frunte cu Atanasiu si Hava, urmand locotenentii de aparenta si de conjunctura: Dumitrel+Peres+primarii incompetenti de pe la sate vs Roman+Albani+Buglea) (dar nu scapa de critici nici PNTCD-UL, FIIND VINOVAT ATAT IN CAZ DE REUSITA CAT SI PIERDEREA ALEGERILOR(SANSE F F MICI), DATORITA FAPTULUI CA ARE INFILTRATI PRECUM M.TRIFU, UNUL DIN CARACTERELE RECUNOSCUTE CA UN „PLEU”, SCLIPIT CU AUR,ATAT LA NIVEL DE DECIZIE CAT SI AL FAPTELOR DOVEDITE SAU NEDOVEDITE INCA…CHIAR DACA RADU VIERU A FOST, ESTE SI VA RAMANE UN CARACTER SLEFUIT PRIN MUNCA SI O PERSONALITATE IMPORTANTA IN RANDURILE CETATENILOR SAU IN VIATA POLITICA APROFUNDATA…DEOCAMDATA NU SUNT SEMNALE DE A SE CONCRETIZA CEVA, IN AFARA DE CERTURI LEGATE DE ADMINISTRAREA CORECTA SAU NU A FONDURILOR SI DE A ARUNCA CU PIETRE…NOI AVEM NEVOIE DE FAPTE, NU PROMISIUNI, AVEM NEVOIE DE SERIOZITATE, NU CERTURI SI CONFLICTE, AVEM NEVOIE DE SCHIMBARE, NU DE A ARATA CU DEGETUL, AVEM NEVOIE DE ECHILIBRAREA CERERII SI A OFERTEI PE PIATA MUNCII, NU DE RESTRUCTURARI SI RISIPIRI DE FORTA DE MUNCA, AVEM NEVOIE DE INVESTITORI, NU DE ZONE DE INFLUENTA, AVEM NEVOIE DE AER, NU DE TEI, ETC….SINCER EU AS PREFERA UN INDEPENDENT CU EXPERIENTA POLITICA, FARA INTERESE SI COMPLICATII, UN CARACTER CARE NU SE LASA COMPROMIS DE TOT FELUL DE FACTORI SI DECIZII.(NU MAI ESTE VORBA DE CALIN POTOR, AUTOEXCLUZANDU-SE DIN SFERA DE INCREDERE A AUTONOMIEI POLITICE–-MA REFER LA D-NUL NELU MILACIU, BINEINTELES, NUMAI DACA SE VA HOTARI SA-SI ANUNTE CANDIDATURA––SA SPERAM CA O VA FACE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*