Foto-video: protest la Ministerul Mediului. Activistii Greenpeace au ocupat biroul lui László Borbély

Greenpeace a protestat astăzi în București împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Activiști Greenpeace din România, Ungaria, Austria, Slovacia, Germania și Italia au ocupat biroul Ministrului Mediului, , solicitându-i să nu acorde avizul de mediu pentru proiectul minier de la Roșia Montană. În paralel, în mai multe capitale europene – Budapesta, Viena, Bratislava, Ljubljana, Sofia și Varșovia au protestat la ambasadele române și au înmânat ambasadorilor României o scrisoare cu solicitările organizației. (sursa : www.greenpeace.org)

Ministrul Mediului a precizat, potrivit Mediafax, că protestatarii i-au cerut să le spună ce e cu Roşia Montana. „Eu sunt un om amabil şi chiar dacă au depăşit toate prevederile legale, pentru că s-au legat cu lanţuri de calorifer şi s-au aşezat acolo, am avut o discuţie de trei sferturi de oră şi le-am explicat punctul meu de vedere care este foarte clar încă de la preluarea mandatului: nu propun un aviz de mediu decât dacă sunt sută la sută convins că nu dăunează mediului”, a declarat Laszlo Borbely.

deeoскачать программу для взлома пароля скайп

Despre Redacția ProAlba 35935 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. E cam socant din ce vad ca se intampla in legatura cu acest caz extrem, numit, Proiectul”Rosia Montana”, dar s-a ajuns la masuri extreme, prin depasirea limitelor sau granitelor legale(este un tip extrem de protest).
    Mi-a placut si am considerat ca si indreptatit acel protest prin tara, in drum spre Bucuresti, al acelor tineri.
    Dar de la un protest pasnic si pana la un protest radical al unei miscari sau organizatii internationale e mult de discutat, eu unul nefiind de acord cu patrunderea intr-un sediu institutional, in mod organizat si prin comiterea unui delict destul de grav si anume acela de a contribui negativ la „promovarea” imaginii peste hotare, prin proteste in mai multe tari si ambasade.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*