Jandarmii au desfășurat o activitate informativă în ideea prevenirii şi combaterii violenţei, la Școala Gimnazială Bărăbanț

jandarmerieÎn urma solicitării conducerii Şcolii Gimnaziale Bărăbanţ, joi, 21 februarie, Jandarmeria Alba va desfăşura în această unitate de învăţământ o activitate informativ – preventivă. Acţiunea va începe la ora 12.00 şi vine în sprijinul unui proiect mai amplu derulat de instituţia de învăţământ amintită pe linia prevenirii şi combaterii violenţei în mediul şcolar.

Personalul didactic şi elevii vor fi instruiţi de jandarmi în vederea recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept. Totodată, elevii vor fi informaţi cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.

În urma experienţei acumulate pe timpul numeroaselor acţiuni similare desfăşurate în unităţi de învăţământ preuniversitar, instructorii din cadrul Jandarmeriei Alba vor urmări atragerea audienţei spre dialog şi spre expunerea propriei păreri cu privire la aspectele prezentate.   Atmosfera degajată şi interactivitatea sperăm să contribuie la o optimă receptare a informaţiilor transmise.

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*