Strategia de sănătate publică a judeţului Alba ar trebui să includă unităţile sanitare închise de guvernarea PDL

simedruSăptămâna trecută, Ministrul Eugen Nicolăescu a informat parlamentarii USL că, în prima şedinţă de Guvern, va propune un Memorandum, prin care va solicita judeţelor, să transmită strategiile locale privind sănătatea publică până în anul 2020, pe baza unei metodologii unitare şi uniforme. Scopul este acela de a stabili care spitale trebuie închise sau redeschise, pornind de la aceste strategii locale, în baza cărora va fi elaborată o strategie naţională. În opinia Ministrului Sănătăţii, această strategie ar trebui să devină literă de lege pentru toate guvernele şi pentru toţi miniştrii sănătăţii care se vor succeda la conducerea ţării.

La nivelul judeţelor, principalii responsabili pentru punerea în aplicare a acestui memorandum vor fi prefecţii, ca reprezentanţi ai Guvernului, şi care, împreună cu  preşedinţii consiliilor judeţene şi autorităţile locale, va stabili priorităţile locale în materie de sănătate publică. În baza acestor strategii judeţene, se va şti care investiţii nu au fost finalizate precum şi ce unităţi medicale au fost închise în anul 2011, a căror redeschidere este solicitată de către comunităţile locale.

Se ştie că politica abuzivă şi inumană practicată de fosta guvernare a lăsat comunităţi întregi fără acces la servicii medicale de proximitate. De aceea, în calitate de parlamentar, consider că în judeţul Alba trebuie depuse eforturi susţinute de către autorităţile locale în sensul redeschiderii spitalelor din Zlatna, Ocna Mureş şi chiar a celui din Baia de Arieş. Închiderea acestor unităţi spitaliceşti i-a privat nepermis de mult, aproape 2 ani, pe locuitorii de aici de servicii medicale atât de necesare pentru un trai decent şi sigur.

Ca urmare, adresez un apel public Preşedintelui Consiliului Judeţean să se implice în mod corect în acest demers şi să sprijine autorităţile locale, astfel încât unităţile spitaliceşti închise să figureze în strategia de sănătate publică a judeţului Alba. Totodată, consider că este necesară o susţinere reală a acţiunilor de dotare şi modernizare a spitalelor din judeţ, cărora li s-a acordat mai puţină atenţie, aşa cum este cazul unităţilor spitaliceşti din Cugir şi Aiud.

O dată cu elaborarea acestei strategii, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba are ocazia să demonstreze că se detaşează de politica PDL- ului, care a închis spitale şi a restructurat personal de specialitate şi că se află în această funcţie pentru a servi interesele tuturor locuitorilor acestui judeţ, fără acţiuni de partizanat politic, atât de păguboase pentru o dezvoltare durabilă şi unitară a comunităţilor locale din judeţul Alba.

Deputat PNL,

Dan-Coriolan SIMEDRU

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*