Florin Roman: Hava-Dumitrel-PDL sunt demolatorii sportului din Alba şi risipitorii banilor publici ce trebuiau să meargă spre performanță

Sportul din judeţul Alba şi din municipiul Alba Iulia este folosit de peste 10 ani ca unealtă electorală şi ca puşculiţă electorală de către cuplul Hava-PDL şi ceva mai recent şi de către Dumitrel-PDL la Consiliul Judeţean. Când echipele de fotbal, mai de mult, sau de baschet, cum e cazul acum, au succes, Hava şi Dumitrel vin repede să se tragă în poză, să profite la imagine. Când echipele mai au şi probleme cum e firesc în viaţa unui club, aceştia fug de rup pământul, taie finanţările şi uită ce „fani” erau odată.

Vreau să fac limpede un lucru înainte de orice: eu, colegii mei din PNL şi din USL vom sprijini cu adevărat şi substanţial sportul albaiulian şi din judeţ, şi la bine şi la greu, prin finanţări transparente.

Sportul din judeţ trebuie reconstruit, la propriu şi noi o vom face. Acuala conducere Hava-PDL a ruinat literalmente trei stadioane în Alba Iulia: a distrus stadionul de rubgy Transloc şi l-a transformat în piaţă, a demolat stadionul Mecanica pe care Unirea a jucat primul meci oficial în 1924 şi a distrus terenul nr. 3 pentru a construi blocuri. Să nu se înţeleagă că avem ceva cu a construi blocuri, dar depine unde se fac şi cu ce cost.

Nu numai că nu a construit nici un alt stadion în Alba Iulia aşa cum i-o cerea legea, dar a minţit şi despre stadionul care încă mai stă în picioare că îl va dota cu nocturnă, atunci când echipa Unirea mergea bine. A fost o minciună bine aleasă şi intenţionată, livrată de un practicant al manipulării, care este Hava, pentru că avea nevoie de voturi acum câţiva ani. După cum spuneam, sportul în Alba e unealtă de partid şi de campanie pentru cuplurile Hava-PDL şi Dumitrel-PDL.

Dispreţul pentru sport al acestora este uriaş şi oportunismul lor e mizerabil. Se vede asta în greaţa cu care preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitrel, şi-a permis acum în 2012 să facă ironii şi să compare FC Unirea cu Progresul Farău. Nu numai că a arătat cât „ţine” la echipa albaiuliană, dar i-a jignit şi pe inimoşii suporteri ai echipei din Farău. Îi solicităm lui Dumitrel să îşi ceară scuze public ambelor echipe şi suporterilor acestora.

Incompetenţa şi lipsa de „entuziasm” pentru sport a domnului Hava şi a partidului său de cleptomani, PDL, se văd în incapacitatea de a construi în 20 de ani o sală polivalentă care să susţină şi alte sporturi merituoase din Alba. Suntem printre puţinele municipii care nu au o astfel de sală. E ironic şi poate cumva sugestiv pentru hoţia de la noi din primărie că Hava nu a reuşit să o convingă, acum că e cu PDL cu tot la putere de 3 ani, nici măcar pe doamna Udrea să îi dea bani pentru a face o polivalentă. Probabil, ca între bandiţi versaţi, nu s-au înţeles la bani.

În actuala sală de sport stăm îngesuiţi ca animalele în staul pe bănci pentru că Hava n-a fost în stare să facă măcar o sală de sport ca lumea. De ce? Ştim bine, banii oraşului, până la ultima centimă au trebuit să meargă la prietenii lui Hava de la Corint pentru a moderniza Cetatea la preţuri monstruoase, gigantice. Iar anul acesta trebuie să meargă de la buget la campania electorală a lui Hava şi PDL milioane de euro, literalmente. Administraţia Hava-PDL are un singur nume: Risipă. E o risipă însă ce va fi oprită a doua zi după alegerile locale din 2012, când noi cei din PNL şi USL vom ajunge la conducerea oraşului şi a judeţului. Din banii recuperaţi de la hoţi vom face un buget sănătos pentru o sală polivalentă şi pentru proiecte cu adevărat importante pentru oraş, precum Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană. Care, de ce nu, are şi el nevoie de o sală la nivel european pentru varii evenimente.

продвижение smoкак взломать яндекс почту

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

3 Comments

  1. de ce doar la finele unui mandat sau inceputul unei campanii electorale veniti si strigati cu totii, toate partidele, ca un obiectiv bine fixat in ancorarea unei corabii care pluteste in deriva, de ce nu a-ti dat in ei atunci cand au facut mizeriile astea?va spun eu de ce, pentru ca sunteti lasi, la randul vostru, cand vedeti ca adversarul e usor ranit sariti ca arsi sa injunghiati, atunci cand era puternic, va ascundeati pe unde apucati(credeti-ma ca nu fac strategie sau conversatie politica, vreau doar sa subliniez dpdv al caracterului uman, ca noi cei care facem parte din patura intelectuala si clasa de mijloc muncitoare nu mai toleram si nu mai avem incredere in interventiile politice de propaganda ieftina)
    Toate lucrurile abstracte se petrec la timpul lor, dar nimeni nu vede pentru ca nu vrea sa vada ceea ce e abstract, dauneaza grav sanatatii

  2. Stimate domn Catalin. In toti anii in care puterea a facut magarii anumite persoane s-au sesizat. Un exemplu foarte clar este taierea parcului Custozza si inlocuirea lui cu locuri de parcare sub un pretext de piateta. Cand s-a facut lant uman in jurul parcului si oamenii s-au pus in fata buldozerelor tu unde ai fost. Nu mai vorbi ca lumea sta deoparte. E foarte usor sa stai pe tusa si sa critici cand nu faci nimic sa ajuti.!
    Nu se ascunde nimeni ba dinpotriva celor care le pasa iasa in fata ceea ce arata ca nu sunt lasi cum ii crezi tu! Sunt curios unde ai fost tu cand toate aceste evenimente au avut loc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*