Duminică: Teatru în aer liber, la Alba Iulia. Sunteți așteptați „În largul mării”, alături de membrii Grupului Skepsis

teatruProgramul de spectacole în aer liber desfăşurat de Asociaţia Grupul Skepsis a fost deosebit de apreciat de public până acum. Sute de albaiulieni şi turiştii gustat din plin fiecare reprezentaţie. Duminică, 31 iulie 2016, de la ora 20.30, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, compania de teatru Skepsis vă invită la premiera spectacolului  În largul mării, după Slawomir Mrozek – un spectacol de teatru absurd, cu caracter satiric şi accente comice.

O situaţie limită determină personajele să ia decizii care treptat conduc la dezvăluirea adevăratului lor caracter. Sub presiune, conflictele se înteţesc, argumentele tind să devină pe cât de ilogice pe atât de convingătoare şi în final chiar şi ideile nobile –  sacrificiu, altruism, datorie – sunt distorsionate şi pervertite de către oamenii pentru care scopul scuză întotdeauna mijloacele. Să nu uităm că spectacolul stă sub semnul absurdului, însă asta înseamnă că absurdul formei subliniază claritatea şi consistenţa ideii! Va reuşi raţiunea să îmblânzească instinctul?…  Aparenta lipsă de coerenţă a replicilor şi ridicolul argumentelor provoacă un umor negru şi nu fac decât să dezvăluie superficialitatea fiinţei umane şi fragilitatea ei.

skepsisSpectacolul este prezentat în cadrul programului de spectacole în aer liber inclus în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Acest proiect este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa activ la dezvoltarea vieţii  socioculturale a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se prezentă publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole atractive.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
Mai multe informaţii despre proiectele şi activităţile cu Skepsis pot fi găsite pe pagina de facebook dedicată grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002/

 

 

Despre Redacția ProAlba 31296 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*