De Sărbători, băutura este pe locul I. În doar trei zile, în Alba s-au produs mai multe accidente rutiere, provocate de șoferi băuți

baut la volanLa data de 25 decembrie, orele 07:10, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată cu privire la faptul că la spitalul din Târnăveni, judeţul Mureş, se află o persoană care declară că a fost victima unui accident rutier produs pe raza localităţii Sântămărie, comuna Cetatea de Baltă, judeţul Alba. Poliţiştii din Blaj au demarat activităţile de verificare iar pe D.J. 107, la kilometrul 73, pe partea dreaptă a carosabilului, au identificat un autoturism răsturnat în şanţ. În urma investigaţiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, C.M.A., de 25 de ani, din Târnăveni, judeţul Mureş, care se pare că în dimineaţa zilei de 25 decembrie, în jurul orelor 06,30, nu a adaptat viteza autoturismului la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat şanţ. După producerea accidentului atât conducătorul auto cât şi C.A.M., de 22 de ani, pasager în autoturism, s-au deplasat pe jos până în localitatea Cetatea de Baltă, la locuinţa bunicilor conducătorului auto, loc din care C.A.M. a fost transportat de rude la spitalul din Târnăveni, întrucât acuza dureri în zona capului. Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicat de acesta fiind de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Faţă de C.M.A., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Tot la data de 25 decembrie, orele 3,42, pe strada Ion Creangă din Aiud, D.I.R., de 19 ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei de energie electrică. În urma accidentului, conducătorul auto şi o tânără în vârstă de 20 de ani, pasageră în autoturism, au suferit leziuni corporale, tânăra fiind transportată la spital. D.I.R. a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că în momentul producerii accidentului era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de acesta cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă.

Vineri, 26 decembrie, ora 20:31, pe Calea Moţilor din Alba Iulia, D.A.I., de 25 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Alba Iulia. În urma accidentului, o tânără în vârstă de 25 de ani, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spital. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că D.A.I. era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de D.A.I. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Un alt accident s-a produs sâmbătă, 27 decembrie, orele 1845, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 75, la km 85, pe raza localității Bistra, un pieton a fost lovit de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul accidentului. Victima, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Bistra, care se deplasa pe partea carosabilă, a suferit un traumatism cranio cerebral şi o fractură de gambă şi a fost transportat la spitalul din Cîmpeni. Imediat după sesizare, poliţiştii au demarat activităţile specifice pentru găsirea autorului accidentului iar la scurt timp a fost identificat F.N.C., de 37 de ani, din Baia de Arieş care, la momentul producerii accidentului se pare că era sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Cîmpeni unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În data de 28 decembrie, faţă de F.N.C. a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca azi, 29 decembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului.

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*