CJ Alba a demarat procedura de achiziție echipamente pentru colectarea separată în cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor

deseuriConsiliul Județean derulează o nouă procedură de achiziție publică în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. Este vorba despre contractul ”Furnizare echipamente pentru colectarea separată a deșeurilor și unități de compostare individuală”. Ofertele pot fi depuse până în data de 9 septembrie 2015, ora 10.00, urmând ca în aceeași zi, la ora 12.00, să aibă loc deschiderea acestora.

În cadrul acestui contract vor fi achiziționate următoarele bunuri:

  1. Containere pentru colectarea deșeurilor de hârtie și carton (1,1 mc) – 1.448 buc
  2. Containere pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal (1,1 mc) – 1.441 buc
  3. Containere pentru colectarea deșeurilor de sticlă (1,1 mc) – 1.486 buc
  4. Unitați de compostare individuală – 16.133 buc
  5. Containere pentru colectarea deșeurilor periculoase menajere (6 mc) – 13 buc
  6. Containere pentru colectarea deșeurilor voluminoase (15 mc) – 23 buc
  7. Containere pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (30 mc) – 9 buc.

Valoarea estimată a contractului este de 10.109.652 lei, fără TVA. Activitățile specifice contractului cuprind furnizarea bunurilor, transportul la amplasamentele de predare, asigurarea pieselor de schimb și a service-ului în perioada de garanție, respectiv asigurarea documentațiilor tehnice, a certificatelor de conformitate și a tuturor documentelor comerciale, de transport și de plată aferente produselor livrate. Containerele destinate colectării selective a deșeurilor (hârtie și carton, plastic și metal, sticlă) vor fi amplasate în toate comunele, orașele și municipiile județului Alba, criteriul distribuției acestora fiind cel al numărului de locuitori.

Proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” introduce un concept nou menit să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri ce va ajunge la depozitul conform de la Galda de Jos – compostarea individuală. În acest sens, toate unitățile de compostare individuală ce vor fi achiziționate prin acest contract vor fi distribuite gratuit, prin intermediul administrațiilor locale, la gospodării din mediul rural. Prin intermediul acestor unități, deșeurile menajere biodegradabile din gospodărie vor putea fi transformate într-un îngrășământ bogat în nutrienți, denumit compost, ce va putea fi utilizat în agricultură.

Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei. Informații complete despre proiect pot fi obținute pe site-ul www.ecoalba.ro.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu

Despre Redacția ProAlba 37531 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*