Alin Ignat, deputat PNL: Concediu de acomodare de până la doi ani, pentru părinții care adoptă un copil

Concediu de acomodare de până la doi ani, pentru părinții care adoptă un copil – este proiectul pe care l-am inițiat și la care au aderat deja, în calitate de coinițiatori, colegi din toate partidele parlamentare.

Legislația actuală prevede un concediu de acomodare de cel mult 1 an.

Am considerat că și în cazul copiilor adoptați, concediul de care beneficiază unul din părinții adoptivi trebuie să fie egal, ca durată, cu cel de care beneficiază unul din părinții naturali ai unui nou-născut.

Chiar dacă în cazul adopțiilor putem vorbi și de copii care depășesc vârsta de 2 ani, trebuie să fim conștienți că pentru ei și pentru familia în care intră este un nou început, un prim pas pe un drum pe care îl parcurg de la zero, indiferent de vârsta copilului. În același timp, faptul că acești copii vin din sistemul de protecție socială, fie din îngrijirea asistenților maternali, fie din centre rezidențiale, unde au ajuns în urma unui abandon sau a pierderii familiei naturale, este un argument clar și decisiv pentru nevoia unui timp mai îndelungat de adaptare.

De aceea, odată cu adoptarea inițiativei mele, cazurile care necesită mai mult timp de adaptare pentru părinții adoptivi și copilul/copiii adoptat/adoptați vor avea cadrul legal pentru a beneficia de un concediu de acomodare (plătit) mai lung, de până la 2 ani.

Suntem aici. Va fi bine!

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

Despre Redacția ProAlba 31305 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*