Autopsia nu a stabilit cauza morții femeii din Aiud, care s-a stins la spitalul din oraș

Potrivit concluziilor medico – legale, în urma necopsiei, nu a putut fi stabilită cauza decesului femeii de 41 de ani din Aiud, urmând a fi efectuate analize de laborator. Cercetările sunt continuate, a transmis, vineri, la ora 14.30, Biroul de presă al IPJ Alba.

Anterior, Poliția a comunicat că „la data de 25 mai 2023, în jurul orei 12,00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Aiud cu privire la faptul că, în jurul orei 11.20, o femeie de 41 de ani, din Aiud, a decedat în secția de terapie intensivă. 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în care a intrat în stop cardiorespirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare. 

Cadavrul a fost depus la Serviciul de Madicină Legală, în vederea efectuarii necropsiei și stabilirii cauzei morții. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”

Și Direcția de Sănătate Publică Alba a venit cu precizări în acest caz: „Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media privind decesul unei paciente a Spitalului Municipal Aiud, DSP Alba s-a autosesizat și va efectua un control la unitatea spitalicească amintită, în baza și limitele competențelor ce îi revin. Vor fi verificate atât respectarea condițiilor igienico-sanitare din spital, cât și documentele intraspitalicești întocmite în cazul pacientei decedate. Vom reveni luni cu informații privind rezultatele controlului”

Despre Redacția ProAlba 35170 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*