28 iulie: „Dialogul viorilor” – concert extraordinar al Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” la Alba Iulia

augusti bena orchestra de cameraIubitorii muzicii clasice sunt invitaţi, vineri seara, la ora 19,00, la un nou concert extraordinar din stagiunea Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba. Denumit „Dialogul viorilor”, evenimentul va avea loc de la ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia şi este un concert la care publicul este invitat să se bucure de minunata muzică scrisă pentru vioară ş orchestră  în epoca barocă. Pe scenă vor evolua alături de orchestra de cameră trei violonişti de o mare expresivitate Vasile Sulţ, Mircea Lazăr şi Dan Liviu Cernat ca şi solişti. Ei vor interpreta împreună cu orchestra şase concerte pentru o vioară, două viori şi trei viori din creaţia celebrilor compozitori din perioada barocă A. Vivaldi, J.S.Bach si  Georg Philipp Telemann. Intrarea la concert este LIBERĂ.

„Vă invitam la un concert unde vă veţi putea bucura de minunata muzică concertistică  scrisă pentru vioară şi orchestră  în epoca barocă. Veţi avea ocazia să descoperiţi puterea expresivă a sunetului viorii şi frumuseţea dialogului muzical între solişti şi orchestră.  Repertoriul ales  va crea o atmosferă plină de energie şi emoţie care garantează o seară muzicală deosebită. Ideea concertului este de a scoate în evidenţă vioara ca şi instrument solistic în epoca barocă şi felul în care artiştii folosesc muzica şi sunetul pentru a dialoga între ei şi cu publicul”, a spus Dan Liviu Cernat – dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

Concertul are loc vineri la ora 19,00 în Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia, un loc cu o acustică deosebită, şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena”  a fost înfiinţată în iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra este condusă de Dan Liviu Cernat şi abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având  invitaţi de renume printre care amintim pe soprana  Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia).

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*