A treia mobilitate transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ OASIS, pentru profeșioniștii CJRAE Alba

În perioada 16 – 20 mai 2022 a avut loc în Valle D’Aosta, Italia,  cel de al treilea seminar transnațional în format fizic din cadrul  Proiectului Erasmus+ ”OASIS – Evolutive and Attractive Social Jobs”,  finanțat în cadrul Acțiunii Cheie 2 – Cooperare pentru inovare și schimburi de bune practici, KA204 – Parteneriate strategice pentru educație în rândul adulților, în care Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba este partener.

Proiectul Erasmus+ ”OASIS – Evolutive and Attractive Social Jobs” a fost gândit și este implementat cu scopul organizării de schimburi de bune practici pentru dezvoltarea profesiilor din domeniul social.

Instituția coordonatoare (Departamentul Isère, Franța) și partenerii (Regiunea Autonomă a Văii Aosta, Italia, Asociația B-Live din Murcia, Spania și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională din Alba, România)  își propun construirea unei abordări comune, evolutive, orientată spre viitor, privind profesiile din domeniul social, ținând cont de schimbările majore din societate, mai cu seamă în actualul context post-pandemic.

În cadrul întâlnirii transnaționale care tocmai s-a încheiat, reprezentanți ai instituțiilor partenere au participat împreună la activități de job-shadowing în cadrul mai multor instituții și ONG-uri care activează în domeniul social în regiunea Valle D’Aosta, la activități de formare și schimburi de bune practici privind competențele profesionale ale actorilor implicați în activități din sfera socială.

Din partea Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba au participat la mobilitate un număr de patru profesori consilieri școlari: Popescu Ioana Mirela, Belașcu Alexandra Roxana, Dumitreanu Florina și Badale Maria-Ioana, un profesor logoped – Balogh Csilla și un asistent social – Mogoșan Mariana.

Cei șase specialiști din Alba, alături de alți 20 de profesioniști din domeniul social din Franța, Spania și Italia, și-au propus mai multe obiective pentru cele 3 zile de colaborare: să identifice principalele caracteristici ale competențelor cheie și ale abilităților de bază în domeniul social, să cunoască mai multe despre organizarea sistemului de asistență socială din regiunea gazdă, să aprofundeze conceptul de ”cooperative sociale” specific regiunii, să descopere caracteristicile câtorva dintre tipurile de servicii sociale existente în Valle D’Aosta și să identifice competențele, cunoștințele, abilitățile, valorile lucrătorilor sociali care activează în acestea, precum și să consolideze legătura de colaborare, schimbul și învățarea reciprocă în cadrul grupului de lucru.

În următoarea perioadă mai sunt programate întâlniri online între echipele de management al proiectului în vedearea unei măsurări concrete a impactului întâlnirii transnaționale asupra participanților la mobilitate și a unei evaluări intermediare a gradului de atingere a obiectivelor propuse în proiect.

Ulterior, în luna noiembrie a acestui an, va avea loc și ultima mobilitate transnațională, de această dată organizată chiar de instituția coordonatoare – Departamentul Isère, Franța, urmată de o perioadă de evaluare și raportare finală.

”Pentru a afla ce este Adevărul, este nevoie să fim expuși la mai multe tipuri de adevăr. Sigur, poate să fie obositor, costisitor – să tot încerci să culegi diferite opinii, însă alternativa este cu mult mai gravă…”

Echipa de proiect

 

Despre Redacția ProAlba 37655 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*