Cugir: Acţiune de amploare a poliției. 132 de persoane legitimate, 27 de amenzi şi o persoană reținută

Sâmbătă seara, Poliţia Oraşului Cugir a organizat o acţiune cu efective mărite, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi prevenirea infracțiunilor. Au fost legitimate 132 de persoane, aplicate 27 de amenzi şi a fost reţinută o persoană bănuită de furt.

La data de 12 august 2018, între orele 19.00- 24.00, poliţiştii din Cugir, sprijiniţi de poliţiştii serviciilor de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, ordine publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza de competență,  ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

La acţiune au participat, în total, 23 de poliţişti ce au fost sprijiniţi de poliţişti locali. Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 132 de persoane, controlate 38 de  autovehicule şi au fost verificate 7 societăţi comerciale. Au fost constatate 27 de abateri de natură contravențională ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 18.780 lei. Dintre contravenţiile constatate, 6 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 15 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, iar restul la alte acte normative. De asemenea, poliţiştii au identificat şi reţinut o persoană bănuită de comiterea unui furt din locuinţă şi au confiscat bunuri în valoare de 1.480 lei. 

Exemplu: 

Poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir l-au identificat pe un bărbat de 49 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de comiterea unui furt din locuinţă. Se pare că, la data de 27 iulie 2018, bărbatul ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţa unei femei din Cugir şi ar fi sustras mai multe bunuri de uz casnic, în valoare de 200 de lei.  Faţă de bărbat, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23215 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*