Casa Corpului Didactic Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba, organizează webinarul cu tema „Starea de bine în școală”

Casa Corpului Didactic Alba în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba organizează webinarul cu tema „Starea de bine în școală” care va avea loc în data de 23 martie, ora 12. Webinarul va fi susținut de doamna Anca Tîrcă, promotor activ al educației moderne, facilitator de învățare, dezvoltator de educație și owner al blogului „Despre educație – reforma la firul ierbii.”

Webinarul este gratuit și se adresează directorilor și directorilor adjuncți.

Anca Tîrcă a absolvit Universitatea din București, a urmat numeroase cursuri postuniversitare în SUA, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Republica Cehă, Italia, Spania, Polonia etc. și lucrează în sectorul educațional de peste 35 de ani, mai întâi ca profesor și director de școală și, ulterior, ca trainer, manager de proiect, autor a 23 de publicații și a numeroase articole pe teme de educație, dezvoltator de curriculum, evaluator, consilier, team leader, expert cheie și consultant. În toți acești ani, Anca a contribuit la reformarea sistemelor de învățământ din România și din străinătate, implicându-se în programe finanțate la nivel internațional, care se ocupă de analiza de politici, consolidarea capacităților instituționale, curriculumul, managementul școlii, dezvoltarea profesională a cadrelor didactice etc., fiind angajată pentru activități de consultanță de către Banca Mondială, Comisia Europeană, Fundația pentru o Societate Deschisă, Centrul Educația 2000+, British Council, Consiliul Europei, UNICEF, Know How Fund, Donetsk Human Rights School etc.

A lucrat atât pentru companii private (WYG International UK, WYG Turcia, ECO Belgia, MBC Consulting, școli private etc.), cât și pentru instituții de stat (Ministerul Educației, inspectorate școlare etc.) din România, Marea Britanie, Turcia, Ucraina, Polonia, Croația, Ungaria, Spania și Italia. Este proprietar și blogger la http://ancatirca.blogspot.ro/.

În prezent, susține cursuri cu profesori și directori din România (de ex., pe teme precum starea de bine în școală, management educațional de secol XXI, evaluarea prietenoasă, ÎBP, relația cu părinții, gândire critică, o școală prietenoasă etc.) și a inițiat și coordonează campaniile naționale „Clase în aer liber în România”, „Toată școala citește”, „Cancelarii  altfel” și „Dă culoare școlii tale!”.

 

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*