Zi de sărbătoare pentru Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

Miercuri, 24 aprilie a.c., în ziua prăznuirii Sfinților Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia a îmbrăcat haină de sărbătoare, cu prilejul hramului instituției de învățământ. Începând cu ora 10.00, în biserica „Sfântul Simion Ștefan” și „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din incinta campusului școlar, a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite de către un numeros sobor de clerici format din părinții profesori și foști absolvenți. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele drd. Ioan Nistor, directorul Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, care a reliefat însemnătatea activității cultural-misionare a Sfântului Ierarh Simion Ștefan. La eveniment au luat parte elevii seminariști, dar și foști absolvenți.

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale orașului Marii Uniri. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de Religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Din septembrie 2023, director al Seminarului „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. drd. Ioan Nistor.

Biserica din incinta campusului şcolar al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia a fost ridicată între anii 2008-2014. Lucrările s-au realizat cu sprijinul financiar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei şi prin implicarea conducerii instituţiei de învăţământ teologic. Pictura în tehnica fresco a fost executată de către pictorul bisericesc Adrian Sicoe, între anii 2018-2020. Locaşul de rugăciune a fost înfrumuseţat şi înzestrat cu toate cele necesare cultului divin, fiind târnosit de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu pe data de 23 septembrie 2021.

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*