Weekend stropit cu acool pe șoselele din Alba. Veteranul celor prinși beți la volan este un bunic de 71 de ani

alcoolPeste 90 de amenzi aplicate de poliţişti de la rutieră, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea persoanelor care condus autovehicule după ce au consumat alcool. Poliţiştii au identificat 7 şoferi ce conduceau sub influenţa alcoolului. Faţă de 3 au fost întocmite dosare penale.

Sâmbătă, 29 iulie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu poliţiştii Secţiilor de poliţie Rurală, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

Cu această ocazie, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, din care 3 de conducere sub influenţa alcoolului şi au fost sancţionate 97 de abateri contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 35.235 lei.

Au fost reţinute 11 permise de conducere, din care 7 pentru consum de alcool şi 4 pentru depăşire neregulamentară.

Exemple:

În jurul orelor 06.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe K.F., de 71 de ani, din comuna Lopadea Nouă, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 E, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orelor 21.30, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au identificat, pe strada Doinei din municipiu, pe P.H., de 57 de ani, din Alba Iulia, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele situaţii prezentate mai sus, faţă de conducătorii auto depistaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La ora 23.40, poliţiştii Postului de Poliţie Miraslău, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, l-au depistat pe S.I.V., de 40 de ani, din comuna Miraslău, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,36 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 30.07.2017, în jurul orelor 03.30, poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce acţionau pe strada Depozitelor din municipiul Sebeş, l-au depistat pe  M.D.O., de 26 de ani, din Sebeş,  care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.  În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În data de 30.07.2017, în jurul orelor 07.50, poliţiştii Posturilor de Poliţie Şibot şi Ciugud, în timp ce acţionau în cadrul patrulei intercomunale, pe DN 7, pe raza comunei Vinţu de Jos, l-au depistat pe M.I.R., de 22 de ani, din Sebeş, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*