Virgil Narita: Minele din Apuseni au ajuns bătaia de joc a guvernanţilor!

Sub conducerea camarilei portocalii – a Guvernului, parlamentarilor, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, primarilor, directorilor de la Roşia Montană şi Abrud, de la minele din Apuseni, cea de aur de la Roşia Montană şi cea de cupru de la Roşia Poieni , care în vremurile bune erau generatoare de locuri de muncă, bunăstare şi protecţie pentru întreaga zonă au fost distruse din interior. De vină a fost politica greşită în privinţa resurselor, administrarea păguboasă şi nu în ultimul rând privatizarea grăbită, în defavoarea statului.
În perioada în care s-a aflat în grija statului, cu largul concurs al celor numiţi să administreze mina, s-a furat motorină u cisterna (fapt demonstrat la  Roşia Montană), iar prin „sprijinul” unora mina a ajuns în pragul dezastrului, închisă peste noapte, furată  şi vândută, astfel încât să nu mai poată fi redeschisă.

La rândul său, Cuprumin a fost căpuşată chiar de cei care trebuiau să o administreze şi să-i apere interesele. Cum? Prin firme şi firmuliţe care aduceau materiale, lubrefianţi şi carburanţi, vindeau concentratul şi reşapau cauciucurile doar pe factură. Să ne amintim că ori de câte ori se apropia data alegerilor, „curgeau” zvonurile de susţinere a investiţiei de la Roşia Montană, a exploatării de la Cuprumin ! În realitate, nu s-a făcut nimic concret, angajările s-au parafat doar pe criterii politice, pe perioade scurte, cu salarii mici, dar cu şpagă mare, după cum se vorbeşte în comunitate.

Din păcate, înainte de privatizarea celor două mine din Apuseni, nimeni nu s-a consultat cu populaţia zonei sau cu angajaţii firmelor, nu s-au organizat nici dezbateri publice şi s-au ţinut secrete condiţiile privatizării şi post privatizare. Contractele sunt secrete şi se pare în defavoarea comunităţii, angajaţilor,mediului înconjurător şi statului.

Credem că este nevoie de o analiză serioasă şi transparentă, astfel încât să se ţină seama de legile în vigoare, mai ales în domeniul protecţiei mediului, să nu fie neglijate doleanţele comunităţii, pentru că singura şansă din punct de vedere economic şi social este continuarea activităţii miniere, fie cu sprijinul financiar al statul român, fie prin cel al agenţilor economici. După părerea mea, e nevoie de o largă implicare a comunităţii, care să beneficieze de locuri de muncă bine plătite, să se ţină seama de grupele de muncă specifice mineritului, durata de exploatare să cuprindă mai multe generaţii, iar lucrările să se desfăşoare respectându-se condiţiile de mediu.

Indiferent de poziţia mea socială şi politică, am fost şi voi rămâne un om de stânga, alături de comunitate, de cei mulţi, dorind bunăstare pentru locuitorii zonei, locuri de muncă şi prosperitate pentru roşieni. Aici, unde m- am născut, cu cinste şi respect pentru cei de lângă mine, muncesc zi de zialături de locuitorii Apusenilor.

Preşedinte PSD Roşia Montană

раскруткапрограмма для накрутки лайков бесплатно

Despre Redacția ProAlba 38046 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. domnule Narita, daca tineti cu localnicii asa cum spuneti, atunci trebuie sa fiti de acord cu proiectul de la RM, pentru ca va genera locuri de munca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*