Veteranul de război Laurean Deac, din Alba Iulia, a învins coronavirusul la 99 de ani

Eroul Laurean Deac, din Alba Iulia, cel care a luptat pe frontul de Est în al Doilea Război Mondial și a fost în prizonierat, timp de patru ani, în lagăre din Asia Mică, a trecut în ultimele trei săptămâni printr-o grea luptă de supraviețuire.
Au fost zile grele de suferință, iar personalul medical din cadrul Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia a fost reticent în privința vindecării sale, având în vedere evoluția acestei boli, dar și vârsta sa înaintată.
Virusul pandemic nu i-a ocolit familia, iar fiul și nora sa, îmbolnăvindu-se și ei, i-au fost alături în aceeași suferință. Pentru veteranul de război, Laurean Deac, în această bătălie, nicio zi nu a fost ca alta. Nădejdea în Dumnezeu, rugăciunile celor dragi și ai cunoscuților, mănunchi de gânduri bune îndreptate în permanență spre el din partea multor oameni, alături de grija deosebită de care a avut parte în spital, din partea întregului personal medical, ni-l redau, astăzi, sănătos și victorios pe Laurean Deac, din războiul cu acest virus nemilos.
Personalul medical și auxiliar din cadrul Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia merită toate aprecierile și recunoștința pentru atenția, grija și profesionalismul de care au dat dovadă în efortul de recuperare și vindecare a lui Laurean Deac.
Mulțumirile se îndreaptă către:
Medic șef secție: dr. Maniu Corina Liana
Medic curant: dr. Miclea Flavius
Medici: Dr. Kast Hannelore, dr. Crișan Simona, dr. Curcă Adina, dr. Timpea Dorel,
Asistent Șef: Vilcan Marcela
Asistente medicale: Albu Oana, Andonie Mihaela, Bora Ioana, Bobitan Marinela, Buciuman Natalia, Chira Mariana, Cotofenci Anamaria, Ciulea Extera, Daian Bogdan, Mariș Elena, Neamțu Marilena, Popa Istina, Rasinariu Monica, Suciu Monica, Solomon Adela, Sintoma Gianina, Zgiia Petronela.
Personal auxiliar:
Bocanciu Nicoleta, Cozma Adela, Costea Rodica, Doț Livia, Petraș Luminita, Tirlea Florina, Uscă Maria, Bojor Cosmina, Cosma Felicia, Costea Ionela, Hada Petronela, Rusan Daniela, Rotar Aurelia, Patrinjan Marcela
Registratoare : Lipovan Rodica, Negotiu Alina
Studenți voluntari: Popa Ioana, Duță Emilia
„Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat și tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă și să îi revăd pe toți cei dragi” sunt cuvintele rostite cu emoție și bucurie de Laurean Deac, bucurie și recunoștință pe care a dorit să le imortalizeze într-o fotografie, alături de întregul personal medical, chiar în curtea Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia.
Multă sănătate și bucurii veteranului de război, Laurean Deac!
Text: Petruța Pop
Foto: Marcela Vilcan
Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*