Vernisaj Contemporanii în Portugalia, la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia. Expoziție organizată în cadrul Festivalului de Cultura Lusofonă 6 Continentes

muzeuSâmbătă, 17 octombrie, orele 14:00, la Muzeul National al Unirii Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției de pictură cu tema Portugalia, parte din programul Festitivalului de Cultură Lusofonă 6 Continentes. ( detalii complete despre Festival AICI). Timp de două săptămâni, pe simeze vor fi expuse un număr de treizeci de lucrări de pictură și grafică reprezentând, în majoritate, creațiile artiștilor plastici români ce au participat la rezidențe artistice organizate în 2014 la Funchal, Madeira, și în 2015 în Lisabona și Redondo, în cadrul Poiectului Cultural Contemporanii.  Expoziția reprezintă confesiunile trăirilor rezultate din contactul cu magia spațiului portughez, transpus pe pânze prin diverse maniere de exprimare artistică de Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Marin Gherasim, Ruxandra Grigorescu, Sorin Iosub, Marcel Lupse, Christian Paraschiv, Alina Rizea Gherasim, Mihai Sarbulescu. În deschidere vor lua cuvântul: Daniel Perdigao, reprezentatuntul Institutului Camoes la București și Maria Pașc, curatorul expoziției.

Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale: schimburi culturale internationale, tabere de pictura, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.

 

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30755 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*