Un nou proiect al Clubului de Carte „Cu copiii la povești”. Detalii, în articol!

Din 18 mai Clubul de Carte Cu copiii la povești va demara un proiect ce va aduce din nou cărțile și copiii împreună, de data aceasta în confortul propriei case și în siguranță deplină, gratuit.

Atât timp cât viața merge înainte, chiar dacă într-un mod total neașteptat și după reguli noi, considerăm că e de datoria noastră să ne adaptăm contextului și să depunem eforturi în a aduce copiii și cărțile împreună.

Odată cu izolarea forțată, ne-am mutat online, prin intermediul video-poveștilor lecturate pe canalul nostru de Youtube, precum și aici, pe pagina de Facebook Cu copiii la povești. Timp de 8 săptămâni am creat o reală bibliotecă virtuală, cu 36 de povești transpuse online, iar proiectul va continua cu o nouă videolectură săptămânală, până când ne vom putea relua activitatea sub forma întâlnirilor fizice, obișnuite.

Însă întrucât ne dorim să revenim treptat spre o normalitate ce să păstreze din vechile obiceiuri sănătoase, simțim că trebuie să fim proactivi în a merge înainte, având curaj de a face lucrurile altfel. Distanțarea socială va râmăne probabil o perioadă îndelungată în viața noastră, va trebui să învățăm să trăim cu ea, făcând lucrurile diferit, însă neabandonând principiile ce ne-au determinat să ne implicăm în comunitate. Tocmai de aceea, luând toate mijloacele de protecție pentru a preveni răspândirea noului virus, campania Pachetul cu povești va inova modul de împrumut al cărților din Biblioteca Clubului de carte, părinții putând solicita pachete de cărți pe diferite segmente de vârstă, ce să le fie livrate acasă gratuit, spre lecturare, timp de o săptămână.

Știm că Alba Iulia are o comunitate de părinți ce înțeleg importanța lecturii în viața celor mici. Dar mai știm și că resursele sunt limitate și prioritățile tind să se schimbe la vreme de nesiguranță totală. Tocmai de aceea, chiar și în stare de urgență/alertă, găsim variante pentru a aduce copiii și cărțile împreună! De luni, 18 mai, Pachetul cu povești vine la voi acasă, gratuit!

Pentru aceasta, de mâine, 14 mai ora 12:00, până duminică, 17 mai ora 12:00 puteți alege cărțile voastre preferate ce vă vor purta în lumi de poveste timp de o săptămână. Pachete cu cărți voi include 2, 3 sau chiar 4 cărți pentru cei mici, dar vor fi disponibile si pachete cu cărți bune destinate adulților. Important de reținut e că Pachetele vor fi livrate în siguranță, respectând normele de protecție privind evitarea răspândirii noului coronavirus ce ne-a pus viețile în așteptare. Punem “la bătaie” 30 de astfel de colete pe săptămână, pentru grupele de vârstă 3-5 ani, 6-9 ani, +10-Adulți. Iar întrucât sănătatea tuturor e crucială, ne luăm toate măsurile de prevenție, tocmai de aceea, pachetele vor fi igienizate și vor veni însoțite de ghiduri de utilizare în siguranță. Mai mult decât atât, cărțile distribuite către voi săptămâna viitoare vor intra apoi in “carantina bibliotecii” timp de 7 zile, așa că alte titluri vor fi disponibile săptămana următoare.

Așadar, mâine (joi, 14.05) dăm startul rezervărilor pentru prima tură din Pachetul cu Povești. Rezervările cărților se vor face online pe pagina Clubului de carte: facebook.com/cucopiiilapovesti Fiți pionieri alături de noi, în dorința de a găsi noi variante de a da întâlnire cărților și copiilor!

Mulțumim partenerilor Livrare10 și Tipografia CTC pentru că aleg să sprijine inițiativele de voluntariat, chiar și in vremuri de restriște!

Atunci când drumurile par să se închidă, cărțile deschid noi orizonturi!

 

 

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*