La Alba Iulia s-a desfășurat Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei

Joi, 25 ianuarie 2024, în Sala de conferințe a Căminului bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. În prima parte a zilei, începând cu ora 9.00, a avut loc ședința Consiliului eparhial, în cadrul căreia membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2023. De la ora 10.00, a fost programată întrunirea membrilor Adunării eparhiale pe comisii de specialitate, lucrările fiind conduse de către părinții consilieri eparhiali.

În continuare, de la ora 10.30, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator”, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de Te-Deum, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile ce au fost revărsate asupra clericilor și credincioșilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Alba Iuliei pe parcursul anului precedent. După acest moment de rugăciune, Întâistătătorul Eparhiei noastre, în calitate de președinte al Adunării eparhiale, a adresat un cuvânt de bun venit membrilor acestui organism eclesial deliberativ.

Lucrările Adunării eparhiale au continuat, începând cu ora 11.15, cu prezentarea rapoartelor generale anuale de către părinții consilieri eparhiali. În cadrul acestora, au fost evidențiate obiectivele care au fost atinse în anul 2023. De asemenea, au fost reliefate oportunitățile privind dinamizarea misiunii pastoral-misionare și cultural-filantropice în noul an. La finalul acestei reuniuni anuale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a adresat mulțumiri tuturor membrilor din cuprinsul Consiliului eparhial și al Adunării eparhiale pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului precedent.

În cuvântul rostit la finalul Ședinței din această zi, Chiriarhul nostru a spus: „Adunarea eparhială de astăzi este un bilanţ al activităţilor diverse desfăşurate în anul 2023 pe raza Arhiepiscopiei noastre. Din toate cele înfăptuite rezultă că Ortodoxia, în acest spaţiu transilvan, este ortopraxie sau credinţă lucrătoare prin fapte de iubire. Cu toţii ne-am străduit să manifestăm o vieţuire după standardele Evangheliei şi să susţinem dinamismul slujirii în via Domnului. În felul acesta, Eparhia de Alba Iulia este un centru de iradiere pastorală, culturală şi filantropică, spre folosul multora”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei.

Despre Redacția ProAlba 36825 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*