Un motociclist german a ajuns la spital după un accident petrecut pe DN67 C. Recomandări din partea IPJ Alba pentru prevenirea accidentelor

La data de 1 septembrie 2018, în jurul orei 11.00, poliţiştii rutieri din Sebeş au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane, produs pe DN 67 C, pe raza localităţii Căpâlna. Un tânăr de 27 de ani, din Germania, în timp ce circula cu o motocicletă, în direcţia Sebeş – Şugag, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra motocicletei, intrând în coliziune cu un parapet, după care   s-a răsturnat în şanţ. În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital.

Certările sunt continuate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba le recomandă motocicliştilor:

  • Adaptați viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.
  • Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.
  • Nu creați surprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ”mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.
  • Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.
  • Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire a farului și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.

 

 

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*