STP Alba Iulia, gazda unei intalniri de nivel international

Societatea de Transport Public – STP Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional din cadrul Uniunii Internaționale de Transport Public UITP.

Timp de două zile au fost prezenți la Alba Iulia unii dintre cei mai importanți oameni din domeniul transportului public din țări precum Germania, Elveția, Franța, Italia și Slovacia (proprietari și președinți de companii, consultanți, directori). Discuțiile au fost centrate pe un document extrem de important denumit ”Focus Paper”, care va influența în viitorul apropiat strategiile pe transport regional ale Comisiei Europene și ale altor organisme europene din acest domeniu. Documentul, cuprinzând și multe recomandări pentru viitorul transportului public, a fost finalizat la Alba Iulia și va fi prezentat în 2013 la Congresul Mondial al UITP de la Geneva.

”Au fost niște discuții foarte serioase despre transportul public din Europa, pentru că și acolo sunt multe probleme, dar am oferit și noi exemple concrete despre ceea ce se întâmplă în România. În ceea ce privește transportul local din orașul nostru, i-am invitat pe partenerii noștri la o vizită tehnică în cadrul căreia le-am arătat cum funcționează sistemul de transport public din Alba Iulia. Nu cred că ne-am făcut de rușine, ba din contră, vă spun că nu se așteptau la condițiile și facilitățile existente în Alba Iulia și au fost foarte plăcut surprinși. Suntem membri ai UITP din 2007 și suntem mândri că această organizație mondială a acceptat invitația noastră de a organiza aici una dintre cele mai importante ședințe bianuale” a declarat directorul STP, Stelian Nicola.

Oaspeții străini, majoritatea pentru prima dată în România, au fost foarte impresionați de modul în care arată acum cetatea din Alba Iulia și mai ales de diferențele întâlnite față de ceea ce știau până acum despre România.

проведение рекламных кампанийпрограммы для взлома сайтов скачать бесплатно

Despre Redacția ProAlba 38048 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*