Sportivii CS Unirea Alba Iulia, 18 medalii la Campionatul Național de Powerlifting

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut, în total, 18 medalii, dintre care 13 de aur, la Campionatul Național de Powerlifting, desfășurat în perioada 1-4 octombrie, la Băile Herculane.

Campionatul Național de Powerlifting, Clasic si Echipat, Juniori II si Juniori I, Seniori si Masters, masculin și feminin, s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor impuse în actualul context epidemiologic. Pentru secția de powerlifting, recunoscută la nivel național pentru performanțele sportive extraordinare, a fost prima competiție din acest an.

Rezultate obținute de CS Unirea Alba Iulia la cele trei probe (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări) și total:

1.         Cazacu Alexandru (categoria 120 kg) – 3 medalii de aur, 1 medalie de argint la seniori; 4 medalii de aur la tineret;   

2.         Irimie Andrei (categoria 83 kg) – 4 medalii de aur la seniori;

3.         Catarambă Alexandru (categoria +120 kg) – 2 medalii de aur la tineret;

4.         Ordean Daniel (categoria +120 kg) – 4 medalii de argint la seniori.

Sportivii secției sunt pregătiți de către antrenorul Ovidiu Pănăzan – președinte al Federației Române de Powerlifting. 

”Domnul Ovidiu Pănăzan a reușit să formeze o echipă extrem de puternică, recunoscută și apreciată la nivel național, iar rezultatele sunt din nou pe măsura așteptărilor. Acestea sunt roadele muncii, seriozității, ambiției și talentului. Îi felicit pe toți” , a declarat Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*