Simion Drăgoi, un simbol al luptei împotriva comunismului, sărbătorit la vârsta de 90 de ani

„Pentru prea mulţi oameni, regimul comunist a însemnat teroare, foame, disperare, destine frânte, nedreptăţi. Mulţi dintre cei care credeau cu tărie în adevăr, libertate şi demnitate au fost ţinuţi pe nedrept în închisorile comuniste sau au fost trimişi la muncă silnică. Mulţi dintre ei au pierit acolo, dar pe cei care mai sunt încă printre noi trebuie să îi omagiem şi să îi preţuim.

Citește și „Noi nu am avut tinerețe’’. Povestea impresionantă a liceenilor din Alba Iulia care au fondat Liga Anticomunistă

Astăzi am avut bucuria să îi înmânez Diploma ”Urbis Grates” şi cartea ”Memoria Urbis” domnului Simion Drăgoi, la împlinirea vârstei de 90 de ani. Doar pentru că avea alte opinii politice faţă de cei care conduceau atunci România, domnul Drăgoi a fost obligat să îndure opt ani de privaţiuni în lagărele comuniste, dar şi prigoana din partea Securităţii comuniste, până la Revoluţia din 1989.
Nu putem să corectăm ceea ce s-a petrecut, dar putem să îl asigurăm de tot respectul şi preţuirea noastră. Cred că sunt în asentimentul tuturor colegilor consilieri propunând acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Alba Iulia pentru domnul Simion Drăgoi.
La mulţi ani şi multă sănătate vă dorim domnule Simion Drăgoi!”, a transmis, sâmbătă, primarul municipului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.
Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*