Simfonia Pacii-“Dona Nobis Pacem“, la Alba Iulia, Sebeș și Sibiu

In perioada 14-16 iulie, in cadrul unui proiect Erasmus al unor elevi din Germania, Lituania, Polonia si Romania, in Regiunea Centru se va desfasura un turneu de concerte al orchestrei ”Grenzenlos” (Fara Granite).

Ca urmare a parteneriatului Regiunii Centru cu Landul Branderburg, cu sprijinul Reprezentantei de Parteneriat bilateral Regiunea Centru-Branderburg, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru sustine aceste evenimente culturale ce vor avea loc la Alba Iulia, in curtea interioara a Palatului Principilor, in deschiderea Festivalului Muzicii din data de 14 iulie, ora 19:30 si la Sebes, 15 iulie, ora 18:00, la Biserica Evanghelica Sebes. Cea de-a treia reprezentatie va avea loc la sala Thalia din Sibiu, in data de 16 iulie. Repertoriul orchestrei include cantece populare din diferite tari, muzica traditionala la instrumente de suflat, titluri swing, oldies si muzica simfonica, punctul culminant constand in interpretarea Simfoniei pacii ”Dona Nobis Pacem” compusa de Hazel Leach.

Concertul va fi sustinut de un grup de muzicieni de la Academia Muzicala si Culturala din Wildau (Germania), Asociatia „Musik und Leben“ e.V. Luckau (Germania), Scoala de Muzica din Utena (Lituania), Asociatia de Muzica „BIS“ din Wschowa (Polonia), Liceul de Arta din Sibiu si invitatii lor. Acestia vor interpreta o suita de momente muzicale cu fragmente de muzica de camera sau simfonica, combinate cu stiluri de muzica specifice tarii lor si cu hituri internationale consacrate. Cei 60 de instrumentisti isi propun sa incante audienta prin limbajul emotional al muzicii, depasind granite si conectand generatii, stiluri si oameni de diferite nationalitati.

Evenimentul cultural se va desfasura sub patronajul Consiliului Judetean Alba si al ADR Centru, cu sprijinul Primariei municipiului Alba Iulia si al Primariei municipiului Sebes, iar la Sibiu sub patronajul Primariei municipiului Sibiu. La toate cele 3 concerte, programate sa dureze aproximativ 100 de minute fiecare, intrarea este libera.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*