Sebeșul a contractat primele 9 autobuze electrice. Precizările primarului Dorin Nistor

„Anul 2024 este cel în care Sebeșul va consemna un mare pas pentru îmbunătățirea serviciului public local de transport oferit cetățenilor prin asigurarea unei alternative nepoluante. Vă informam, în urmă cu un an, că Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local. La finalizarea procedurii de achiziție publică, am semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcarea rapidă. Valoarea totală a contractului de achiziție este de 19.456.500 lei, iar finanțarea europeană nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă 100% din cheltuielile eligibile”, transmite primarul Dorin Nistor.

Parcul auto al municipalității Sebeș va fi întregit cu alte 8 mijloace de transport electrice, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs.

Înnoirea și extinderea parcului de mijloace de transport utilizate pentru operarea serviciului de transport public local din Municipiul Sebeș va fi însoțită de un nou plan care conține mai multe linii de transport și o frecvență mai mare a curselor, astfel încât să fie acoperite cât mai bine nevoile cetățenilor din diferite zone ale municipiului. Totodată, vor crește confortul și siguranța pe care călătorii le vor regăsi în mijloacele de transport public, aspect care va contribui la îmbunătățirea atractivității acestui mod de transport.

 

Despre Redacția ProAlba 37533 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*