Rezultate bune pentru juniorii albaiulieni la Campionatul Național de șah pentru seniori. Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 15

open sah serbia 04Desfăşurată la Călimăneşti – Căciulata, în perioada 18-26 aprilie 2015, finala masculină a Campionatului Naţional de şah pentru seniori a fost dominată de sportivii de la AEM Luxten Timişoara care au ocupat primele 4 locuri prin marii maeştri internaţionali Constantin Lupulescu, Alin Berescu, Mircea Pârligras şi Vladislav Nevenichy, rezultatul acestora confirmând încă o dată statutul de principală forţă în şahul masculin a clubului de pe Bega condus de antrenorul emerit Sergiu Grunberg. Plutonul fruntaş a fost completat de Bogdan Deac, un foarte valoros junior din Râmnicu Vâlcea legitimat la CSU Ploieşti.

Calificaţi din semifinala desfăşurată în luna martie la Iaşi, juniorii albaiulieni Mihnea Costachi (15 ani), Adrian Sechereş (17 ani) şi George Ileană (14 ani) au avut şansa de a fi printre cei 32 de finalişti, ceea ce le-a oferit oportunitatea de a se confrunta cu cei mai buni şahişti seniori ai ţării, mulţi dintre aceştia jucători de şah profesionişti. O misiunea foarte dificilă, dar pe care cei trei au abordat-o cu mult curaj, reuşind unele partide foarte bune împotriva mult mai experimentaţilor lor adversari.

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a fost cel mai combativ jucător al finalei, terminând turneul cu 4 victorii, 4 înfrângeri şi o singură remiză. Cu 4,5 puncte acumulate juniorul albauiulian s-a clasat pe locul 15, un rezultat care chiar dacă nu este spectaculos, confirmă faptul că Mihnea este pe drumul cel bun şi este capabil să ajungă în scurt timp între cei mai buni şahişti profesionişti români.

Chiar dacă a început mai greu turneul, acumulând doar 1,5 puncte în primele 6 partide, Adrian Sechereş (CCS 1 Timişoara) şi-a revenit pe final, reuşind să termine turneul cu 4 puncte ceea ce i-a adus o clasare pe un onorabil loc 22.

Aflat la cel mai dificil turneu al carierei sale şahiste de până acum, George Ileană (CSU Alba Iulia) a reuşit 6 remize împotriva unor adversari mult mai experimentaţi, dar a şi pierdut 3 partide, ocupând la final locul 28.

În concluzie se poate spune că turneul a fost unul extrem de util pentru cei trei juniori albaiulieni în perspectiva competiţiilor internaţionale de juniori la care vor participa în acest an. Rezultatele lor confirmă progresul constant făcut de ei în ultima perioadă şi ne îndreptăţesc să sperăm că vom avea în curând un jucător albaiulian inclus în lotul naţional de seniori.

Finala feminină a fost câştigată de Corina Peptan (CSM Bucureşti), care le-a devansat pe Luminiţa Cosma (ACS Apa Nova Bucureşti), Irina Ionescu (CSM Bucureşti), Mihaela Sandu (CS Medicina Timişoara), Cristina Foişor (AEM Luxten Timişoara) şi Andreea Stanciu (CS Otopeni).

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*