Primarul Dorin Nistor și viceprimarul Adrian Bogdan se vor autoizola în urma vizitei, la Sebeș, a ministrului transporturilor, Lucian Bode

Având în vedere vizita Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, la Sebeș, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor și viceprimarul Municipiului Sebeș, Adrian Bogdan, au luat decizia de autoizolare la domiciliu, până la comunicarea oficială a rezultatului testului de Coronavirus pe care ministrul îl va efectua de urgență. Reamintim că virusul se transmite doar în contact direct cu o persoană bolnavă, însă pentru e elimina orice fel de suspiciuni, reprezentanții Municipiului Sebeș, care au asistat la vizita ministrului, se vor autoizola la domiciliu, vor informa DSP Alba și vor aștepta rezultatul testului efectuat de ministrul Lucian Bode.

Activitatea Primăriei Municipiului Sebeș va continua în condițiile comunicate oficial, deoarece primarul Dorin Nistor și viceprimarul Adrian Bogdan nu s-au întors la sediul instituției după vizita în teren. La nivelul Municipiului Sebeș funcționează un comitet pentru situații de urgență, iar activitățile curente vor fi coordonate de către primar telefonic și on-line.

Sâmbătă, Primăria Sebeș transmite următoarele:

Direcția de Sănătate Publică Alba ne-a comunicat că „NU SE IMPUNE MĂSURA IZOLĂRII PERSOANELOR ȘI NICI MĂSURA TESTĂRII PERSOANELOR CARE AU VENIT ÎN CONTACT CU DOMNUL MINISTRU CU OCAZIA VIZITEI DIN DATA DE 13.03.2020.”

Vă reamintim că la nivelul Municipiului Sebeș, primarul Dorin Nistor a instituit un comitet de urgență și a dispus o serie de măsuri preventive recomandate de autoritățile de sănătate publică, printre care: igienizarea și dezinfectarea locurilor de joacă, a stațiilor de transport în comun, a mobilierului urban, igienizarea tuturor instituțiilor de învățământ.

La Spitalul Municipal Sebeș s-au făcut stocuri de medicamente, materiale sanitare, echipamente, dezinfectanți, pentru gestionarea corespunzătoare a situației; accesul în spital al aparținătorilor/vizitatorilor este interzis.

ÎN MUNICIPIUL SEBEȘ NU A FOST ÎNREGISTRAT, PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ, NICIUN CAZ DE ÎMBOLNĂVIRE CAUZAT DE VIRUSUL COVID-19 (CORONAVIRUS), TOATE MĂSURILE ȘI INFORMAȚIILE FIIND ÎN SCOPURI PREVENTIVE.

Există o linie Telverde la care cetățenii pot apela în mod gratuit pentru a obține informații despre coronavirus, la numărul de telefon 0800 800 358. Pentru informații suplimentare, accesați pagina Ministerului Sănătății: http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/
Informăm cetățenii că au la dispoziție și numărul scurt al Poliției Locale Sebeș 0358919.

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*