Furturi în serie, la Alba Iulia. Poliția a reținut două minore

La data de 22 august 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat o minoră în vârstă de 14 ani, din Gîrbova, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea a trei furturi reclamate poliţiei în perioada 18 – 21 august 2018.

Se pare că, în seara zilei de 19 august, minora ar fi profitat de neatenţia unui şofer de autobuz, angajat al unei societăţii de transport public şi i-ar fi sustras portofelul, în care se afla suma de 600 de lei, pe care îl lăsase în uşa de lângă scaunul său.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în dimineaţa zilei de 21 august 2018, minora ar fi profitat de neatenţia vânzătoarei unui magazin din Alba Iulia şi ar fi sustras suma de 976 lei din sertarul casei de marcat, iar în seara aceleaşi zile ar fi sustras, din holul unui salon de înfrumuseţare din Alba Iulia, o poşetă în care se aflau documente, bani şi un telefon mobil, bunuri în valoare totală de 2000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la comiterea furturilor, minora a fost sprijinită de o altă minoră de 17 ani din Alba Iulia, care ar fi supravegheat locul comiterii faptelor, iar ulterior ar fi primit o parte din banii furaţi.

Cele două minore au fost reţinute de către poliţişti, pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, urmând ca în cursul zilei de joi, 23 august, să fie prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*