Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a transmis reprezentanţilor FMI şi CE un mesaj de continuitate economică şi politică

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, în cadrul căreia a transmis un mesaj de continuitate economică şi politică, informeaza biroul de presa al guvernului.

Şeful Executivului a arătat determinarea Cabinetului de a realiza obiectivele convenite în scrisoarea de intenţie semnată cu organismele financiare internaţionale: „A fost o discuţie foarte bună. Semnalele pe care le-am dat sunt cele despre care deja ştiţi; în primul rând, continuitate politică, continuitate economică, de fapt, o continuitate de determinare în a realiza obiectivele fixate în scrisoarea de intenţie. Acest lucru, de fapt, înseamnă stabilitate pentru noi şi, mai ales, pentru pieţele externe, predictibilitate. Predictibilitate pentru mediul de afaceri românesc, predictibilitate pentru prezumtivele investiţii străine, predictibilitate pentru pieţele de capital.”

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat dorinţa noului guvern de a continua programele demarate prin acordurile cu FMI, BM şi UE:”Trebuie să remarc faptul că în acest moment suntem la zi în ceea ce priveşte ţintele asumate, pe care le vom prezenta la sfârşitul lunii martie în boardul FMI”. Acesta a salutat determinarea Guvernului pentru diminuarea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget, subliniind că FMI va continua să ofere tot sprijinul logistic pentru implementarea acestor măsuri.

Istvan Székely, directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, a susţinut că scopul Programului Economic al României este ”de a consolida capacitatea României de a se finanţa pe cont propriu de pe pieţele internaţionale. Piaţa nu se aşteaptă ca Guvernul să rezolve instant toate problemele, ci vrea să vadă determinare şi continuitate în procesul de consolidare fiscală şi cel de reformă structurală, mai ales în contextul economic internaţional.”

Miniştrii prezenţi la discuţie au subliniat în cadrul întrevederii principalele angajamente ale programului cu FMI şi au trecut în revistă stadiul întregului proces. La întrevederea de la Palatul Victoria au participat ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Alexandru Drăgoi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Economiei, Lucian Nicolae Bode, precum şi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Iulius Plaveti.

бесплатное обучение продвижению сайтов в нетеskachat vzlom

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*