Potor: Vom crea 3.000 de locuri de munca in urmatorii patru ani

Ultimele sondaje de opinie și analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de față Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi și are prima șansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care  reunește ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar și de publicațiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziție și este considerat câștigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale. Rezultatul confirmă declarațiile noastre. Călin Potor conduce în preferințele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste șapte procente în fața actualului primar al municipiului.

Primarul Călin Potor își propune să creeze cel puțin 3.000 noi locuri de muncă în viitorii 4 ani. Acest lucru se poate face prin planificarea dezvoltării economice competitive. Vom acorda sprijin pentru crearea de noi IMM-uri și dezvoltarea celor existente prin asigurarea de spații optime pentru funcționare și prin amenajarea de spații sau terenuri optime pentru producție și servicii. De asemenea vom crea zone de dezvoltare economică, unde vor fi asigurate facilități pentru investitorii semnificativi – zonele de dezvoltare se pot crea prin implicarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia în activitatea A.I.D.A. (Membri fondatori: Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Local Berghin, Consiliul Local Vinţu de Jos, Consiliul Local Sântimbru, Consiliul Local Ciugud, Consiliul Local Ighiu, Consiliul Local Galda de Jos, Consiliul Local Cricău şi Consiliul Judeţean Alba. Membri Consiliul Local Sebeș, Consiliul Local Teiuș).

Atragerea investițiilor străine se va face prin formularea unor oferte tentante pentru potențialii investitori, care să cuprindă facilitățile care pot fi acordate cu privire la locația investiției (infrastructură/suprastructură/servicii), oferta de forță de muncă, facilități pentru formare profesională, participarea reprezentanților Consiliului local Alba Iulia la târguri de investiții, implementarea Proiectului ”Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană”, sprijinirea accesului IMM pe piețele externe – prin misiuni economice în țări/orașe înfrățite, precum și susținerea activităților de comerț și servicii.

O componentă esențială a dezvoltării economice se referă la dezvoltarea activității de cercetare – dezvoltare – inovare, pentru creșterea competitivității firmelor din Alba Iulia – în parteneriat cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” și companii private. Ne propunem înființarea/organizarea birourilor de consultanță pentru susținerea mediului de afaceri, sprijin pentru informarea mediului de afaceri asupra tuturor facilităților pe care firmele le pot obține – accesarea de fonduri europene și guvernamentale tip grant, susținere din partea fondurilor de garantare, facilități fiscale etc, sprijin pentru IMM în implementarea standardelor europene de management al calității (ISO 9001, ISO 14000) – dar și crearea și acreditarea laboratoarelor de analize/testări/etalonări, susținerea înființării unui Fond local de garantare pentru IMM-uri și a unui fond de risc, crearea/construirea unui Centru expozițional multifuncțional pentru Conferințe, întâlniri de afaceri, expoziții, târguri, evenimente sportive sau educaționale (care poate include o zonă polivalentă), reabilitarea și refuncționalizarea sitului industrial ”Refractara”, dezvoltarea, diversificarea și promovarea continuă și bine structurată a ofertei turistice a municipiului, în concordanță cu o strategie coerentă.

Susținem investițiile în sectorul energiilor regenerabile – pentru că în UE se prognozează că până în anul 2020 acest sector va oferi peste 10 milioane locuri de muncă – deci Alba Iulia nu poate sta deoparte față de acest sector. Se va elabora un studiu privind politica energetică locală. Se va elabora un program de producere a energiei din surse regenerabile, până în 2016, pentru instituții publice, spitale, școli, asigurarea iluminatului public, valorificarea la maximum a potențialulului local de utilizare a energiilor din surse regenerabile – energie solară/fotovoltaică și biomasă în zonele periurbane.

CĂLIN POTOR,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

раскруткаместонахождение телефона по номеру украина

Despre Redacția ProAlba 38047 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Mă bucur, că trebuie să repet, că prezentarea de program de activitate a candidatului Potor Călin – USL este foarte închegată, sintetică și la obiect. Atinge puncte, pe care le avem la îndemână la nivel național dar și local, dar nu s-a întreprins mai nimic. Este mâna întinsă de Uniunea Europeană. În plus, se atinge un aspect foarte important, cel al energiei verzi. O sursă imensă, modernă, ecologică și cu multe locuri de muncă. Cei ce vor fi aleși în două săptămâni, iată-i, și noua guvernare la nivel de țară, sunt convins că vor pune bazele corecte, atât de necesare, României de azi. Totuși, vizavi de procentele candidaților, care sunt convins că sunt reprezentative, este necesar ca nimeni să nu se îmbete cu apă rece, nici acum nici după. Este deosebit de important să meargă câți mai mulți la vot. Cei aleși, vor fi cei mai buni dacă cei ce votează sunt mulți. Nu mai suntem mulți și proști. Suntem! Și atât. Eu știu cu cine votez pentru că merg la vot!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*