Potor: Minciuna si nepasarea primarului caruia nu-i pasa de bazinul (ne)olimpic din Alba Iulia

Ne-am obișnuit de patru ani încoace cu declarațiile sforăitoare ale reprezentanților PDL din Alba, care plâng pe umerii oamenilor de rând că îi înțeleg cât de prost trăiesc și că fac tot posibilul ca întreaga țară să iasă din criză. Există însă situații în care aparițiile în public și afirmațiile făcute de portocalii sfidează bunul simț. Este și cazul actualului edil din Alba Iulia care promite, pentru a nu știu câta oară, finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic din municipiu. Bazin care este închis pentru renovare de doi ani de zile. Timp în care sportivii se antrenează pe banii lor la Deva sau la Sibiu, iar albaiulienii nu își pot duce copiii la înot pentru că nu au unde.

Acum câteva luni am făcut o interpelare ministrului dezvoltării regionale prin care îi atrăgeam atenția asupra faptului că sportivii sunt nevoiți să se antreneze la Sibiu sau Deva. Pentru a face performanțe trebuie să facă o navetă de 200 de kilometri și să suporte din propriile buzunar costurile considerabile de transport. Dorința acestora, de a reprezenta cu cinste municipiul nostru, se lovește de lipsa unui bazin pentru antrenamente. M-a emoționat scrisoarea pe care am primit-o din partea unei eleve de 10 ani, de la o școală din Alba Iulia, care este legitimată la secția înot a CSS Alba:

<<Domnule deputat. De la vârsta de 7 ani practic înotul de performanță și sunt legitimată la CSS Alba. În numele meu și al colegilor mei vă rog să faceți o interpelare în Parlamentul României în legătură cu bazinul olimpic din municipiul nostru. După cum se știe este închis pentru renovare, iar noi suntem obligați să ne antrenăm pe stadion, în săli de sport, iar vinerea și sâmbăta să ne deplasăm la Sibiu și Hunedoara, pe cheltuiala părinților, pentru a putea practica și înotul în bazin. Domnule deputat, în ziua de azi, când când tot mai puțini copii practică sportul de performanță, vă rugăm să faceți demersurile necesare pentru a se aloca fondurile necesare terminării lucrărilor de renovare a bazinului olimpic din Alba Iulia și a ne da șansa să reprezentăm cu cinste clubul și municipiul nostru la concursurile naționale și internaționale la care am participat și vom mai participa. Sunteți ultima noastră speranță pentru să de la ministru nu am primit nici un răspuns.>>

La solicitarea sportivilor, precum și a celor dornici de înot, administrația locală a răspuns doar cu bâlbâieli și minciuni. Pentru că primul termen de finalizare a bazinului a fost vara lui 2010, care apoi s-a făcut 2011. Iar acum suntem în aprilie 2012 și primarul ne anunță nonșalant că lucrările se vor termina în luna mai. În plină campanie electorală. Evident că este o minciună pentru că ministerul dezvoltării, care plătește de fapt lucrările, spune că bazinul se va finaliza doar spre sfârșitul acestui an. În continuare tinerii care preferă să facă sport de performanță rămân nebăgați în seamă de administrația locală, iar dacă vor să aibă rezultate bune la competițiile naționale și internaționale vor trebui să se pregătească pe banii lor. Primarul își va aminti de ei doar atunci când va putea obține un avantaj electoral de pe urma lor.

Cel puțin un an de zile la bazin nu s-a lucrat deloc pentru că nu au existat bani. După aceea a intervenit nepăsarea celor care ne conduc. S-au trezit acum foarte harnici, cu două luni înainte de alegeri să spună că fac și dreg. În cei doi ani de când bazinul este închis, mai mulți sportivi, printre care campioni naționali la înot, au renunțat la activitatea sportivă pentru că nu au avut bani să poată face naveta în județele vecine la antrenamente.

Trebuie să mai facem o clarificare: bazinul de la Alba Iulia nu este bazin olimpic. Pentru a se încadra în normele bazinelor olimpice ar fi trebuit să aibă de două ori mai multe locuri în tribune. Și asta nu o spunem noi, ci firma care execută lucrările la bazin. De ce să se fi chinuit cineva să găsească o soluție pentru ca bazinul care costă 10 milioane de lei să poată fi gazda unor competiții internaționale? Pentru copiii noștri pasionați de înot? Dacă ei nu votează…

продвижениескачать бесплатно взлом wifi на андроид

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*