Mesajul primarului Mircea Hava, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Pe 7 aprilie, în Alba Iulia şi peste tot în lume se celebrează Ziua Mondială a Sănătății.

7 aprilie este un prilej simbolic pentru a ne adresa recunoştinţa şi încrederea în echipele de medici care au în grijă SĂNĂTATEA. 7 aprilie este şi data în care vă propun să ne mobilizăm cu toţii şi să facem un bine pentru familia şi apropiaţii noştri: să le programăm o vizită la doctor. Dacă noi ne vom preocupa mai mult de starea de sănătate a apropiaţilor noştri, iar aceştia se vor interesa de sănătatea prietenilor… comunitatea noastră va fi, astfel, mai ocrotită. O vizită la doctor, o consultaţie, un sfat – uneori, aceste lucruri mărunte sunt cele care pot salva vieţi.

Statisticile ne arată că peste 70% dintre români se tem de boală și de probleme de sănătate. În Alba Iulia, speranţa mea este că sunt mai puţini aceia care se tem, şi mai mulţi cei care depăşesc teama şi se implică în prevenire şi tratare. Modul în care ne preocupăm de sănătatea noastră, stilul de viață, alimentaţia contribuie decisiv la creionarea destinului nostru. Poate cea mai bună dovadă în acest sens o fac seniorii noştri, vârstnicii care ne dau zilnic lecţii de putere în faţa suferinţei. Lor le este dedicată anul acesta Ziua Mondială a Sănătăţii, sub sloganul “O stare bună de sănătate adaugă viaţă anilor – vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi!”.  Administraţia locală din Alba Iulia este interesată în permanenţă de îmbunătăţirea serviciilor sociale menite să sprijine normalizarea vieţii persoanelor vârstnice şi creşterea calităţii vieţii acestora. Nu putem, sau mai bine zis nu ne este permis să să-i ignorăm pe cei care ne-au dat viaţă, pe cei care ne-au învăţat să fim oameni. Prin tot ceea ce am facut până acum am demonstrat că ei sunt parte din noi şi din comunitate, iar ei la rândul lor ne-au arătat că virtuţile vârstei a treia trebuie respectate.

Ziua aceasta ne reaminteşte tuturor că sănătatea ar trebui să ocupe un loc fruntaş între priorităţile noastre. În ceea ce priveşte activitatea Primăriei Alba Iulia, sunt mulţumit că am preţuit permanent implicarea şi investiţiile permanente în sănătate. Chiar recent, am demarat campania “Alba Iulia – Capitala Sănătății”, care continuă și în luna aprilie, cu seturi de analize și conferințe de informare pe tema afecțiunilor respiratorii și a sănătății mintale.

Închei acest mesaj cu o felicitare şi o confirmare a aprecierii mele către cei pentru care Ziua Sănătăţii este pe tot parcursul anului: medicii. Alba Iulia are medici de ispravă, care merită întreaga noastră considerație pentru munca şi toate sacrificiile, deloc puţine, făcute în numele acestei profesii.

Vă doresc tuturor gânduri bune şi multă sănătate,

Mircea Hava

Primarul Municipiului Alba Iulia

продвижениевзломать аккаунт вконтакте бесплатно

Despre Redacția ProAlba 38461 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

 1. Spuneam pe merit cuiva, de curând, – curat curat.
  Iată, a devenit valabil – sănătos sănătos.
  Se vorbește de prevenire. La noi, în România?
  Poate prevenirea sănătății!
  Am avut noi, mulți, o prietenă, o vecină, o colegă de la primărie, care s-a stins în chinuri.
  Iată, un studiu de caz!
  Să-i fie țărâna ușoară!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*