Potor: Albaiulienii vor beneficia de servicii medicale de calitate

Ultimele sondaje de opinie și analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de față Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi și are prima șansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care  reunește ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar și de publicațiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziție și este considerat câștigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale. Rezultatul confirmă declarațiile noastre. Călin Potor conduce în preferințele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste șapte procente în fața actualului primar al municipiului.

Vreau să avem un oraș sănătos. Așa cum îmi doresc pentru familia mea să aibă o stare de sănătate bună, tot așa vreau ca toți cetățenii municipiului să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Medicul Călin Potor știe că:

Accesul la medicul de familie este ușor acolo unde sunt cabinete medicale la mica distanță de familia pacientului. De aceea în zonele unde nu există cabinete ale medicului de familie voi face cabinete medicale ale primăriei. La Oarda de Sus va fi primul! Toate cabinetele medicale aflate în acest moment în proprietatea primăriei vor trece prin procese de modernizare și dotare.

Medicina școlară, o cenușereasă a medicinii românești, o medicină disprețuită de actuala administrație va deveni o prioritate a administrației Potor. Cabinetele prost dotate, cu aspect dezolant îi fac pe copii noștrii, elevi, să intre acolo doar când nu se mai poate!  De unde prevenție, de unde tratament cu mâinile goale ale medicilor și asistenșilor de acolo? Îi cunosc personal pe toți cei ce lucreaza în acest domeniu: sunt părinți la rândul lor, sunt profesioniști și știu că prin relansarea activităților din cabinetele școlare rezultatele o să apară rapid și evident. Cabinetele de stomatologie școlară sunt dotate din păcate cu aparatură de acum 30-35 de ani. Asta este grija administrației actuale față de elevi și medicii stomatologi școlari! Simplu: le schimb cu unele noi!

Spitalul  județean care de fapt este un spital municipal (deci al orașului) și folosit când nevoia o impune și de ceilalți cetățeni ai județului va avea buget asigurat și de municipalitate. Și cine plătește are pretenții! Cetățenii municipiului sunt plătitori la sănătate și vă asigur că pretențiile lor vor fi auzite. Achiziția de aparatură specifică, dotare la nivel european și extinderea suprafeței construite a spitalului vor avea în primar și consiliul local un aliat, un partener.

Proiectul de construcție a anui nou spital județean de urgență la Alba Iulia este o oportunitate teribilă pentru sănătatea municipiului Alba Iulia și a județului Alba, proiect abandonat de guvernarea PDL. Este momentul să-l punem din nou pe tapet!

Voi aduce RMN-ul din nou în spitalul județean din Alba Iulia! Împreună cu viitorul președinte al Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu, vom face toate demersurile pentru ca cetățenii care au nevoie de RMN să nu mai fie obligați să meargă sute de kilometri la Sibiu, Cluj Napoca sau chiar Bucuresti. Așa cum a fost aparat RMN la spital în mandatul meu de director al acestei unități medicale, așa va fi și în mandatul meu de primar!

De ce să nu ne gândim la un PET CT? Diagnoza rapidă și precoce a cancerelor devine pe zi ce trece tot mai importantă în tratamentul cu succes al acestei boli. Poziționarea orașului în centrul Ardealului ne face să devenim eligibili pentru construirea unui accelerator de particule și de aici să pornească materialul de investigație către toată țara. Acceleratorul înseamnă bani în oraș, studenți ce se pregătesc în acest domeniu al fizicii moleculare, dar cel mai important este ca în domeniul diagnosticului din oncologia medicală, Alba Iulia să devină bastion al luptei împotriva acestei groaznice maladii.

CĂLIN POTOR,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

раскрутка сайтаместонахождение телефона по номеру мтс

Despre Redacția ProAlba 38048 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*