Poliţiştii din Alba au verificat peste 900 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă. Valoarea totală a amenzilor a fost de 91.970 lei

razie politieÎn perioada 13 – 19 februarie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Rutier, a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În această perioadă au fost verificate 922 de autovehicule, dintre care 659 destinate transportului de persoane şi 263 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 293 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 250 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, iar restul pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, din care 55 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 63 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 3 pentru depăşire neregulamentară, 6 pentru defecţiuni tehnice, 6 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

Au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare şi 4 permise de conducere, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 91.970 lei.

 

 

Despre Redacția ProAlba 31360 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*