PNL: cine conduce municipiul Alba Iulia?

Datul cu subsemnatul pe la DNA i-a timorat la culme pe cei doi viceprimari din Alba Iulia şi nu numai pe ei. Funcţionarii se gândesc mai mult la ce trebuie să scrie în faţa procurorilor în loc să îşi facă treaba pentru care sunt plătiţi. Încă primarul Mircea Hava este chemat la DNA pentru a da explicaţii în nu mai puţin de patru dosare, în timp ce viceprimarii Paul Voicu şi Ioan Bogăţan au reuşit performanţa de a fi deja învinuiţi în două dosare, atât în cel cu banii pentru fotbal, cât şi în cel al transportului public din municipiu. Colac peste pupăză mai au şi sechestru pe case, maşini şi conturi, ceea ce le mai dă un motiv de nesomn.

Întrebarea este cine poate conduce oraşul în condiţiile în care informaţiile pe surse se verifică şi tripleta Hava-Voicu-Bogăţan va fi reţinută şi trimisă în judecată pentru fapte de corupţie? Păi vă spunem noi, NIMENI. Potrivit legii în cazul în care primarul sau viceprimarii sunt reţinuţi de procurori atribuţiile lor sunt preluate de consilieri locali. Doar că la Alba Iulia puterea portocalie nu ar avea pe cine să numească în locul celor trei.

Să facem o trecere în revistă. Decanul de vârstă Pavel Popa, zis Pistol, are probleme de sănătate în familie. Iuliu Domuţa este prea ocupat cu drumurile prin străinătate, de unde aduce maşini second-hand. Că doar aşa îi stă bine unui consilier să facă trafic de maşini nu să îi ajute pe cei care l-au ales. Cornel Sandu, care este şi inspector şcolar general, nu se desparte de veniturile de 250 de milioane de lei vechi pe care le are împreună cu soţia pentru cel mult 40 de milioane cât ar încasa de la primărie. Horea Bărdaş are şi el probleme cu DNA-ul, pentru că şi el este învinuit în dosarul cu ehcipa de fotbal. Pavel Cimpoieş o duce bine mersi la o firmă privată, unde prestează pentru…primărie. În rest Maria Oneţiu îşi vede de spital, Eugen Maier de afaceri, Vasile Cornea de sănătatea lui, Marius Rotar le poartă de grijă milioanelor de euro pe care le are în conturi iar Marius Costinaş de răspunsurile pe care trebuie să le dea la DNA în numele întregului consiliu local. Era să uit, Monica Pop, care nu poate să fie în două locuri deodată: şi la primărie şi la cabinetul senatorului Pereş. Cât despre Gheorghe Contor, nu cred că cineva îl va lua în calcul… De la problemele cetăţenilor din Miceşti până la administrarea unui oraş e totuşi o cale atât de lungă.

Suntem în situaţia în care repetarea istoriei de la Cluj, cu arestarea lui Apostu, ar aduce oraşul într-o degringoladă totală pentru că nu ar avea cine să îl conducă în condiţiile în care puterea a promovat în legislativul local doar ridicători de mâini şi oameni obedienţi primarului. Din fericire lucrul acest se va schimba. Albaiulienii trebuie să mai aibă răbdare doar puţină răbdare. Până atunci ne conduce …DNA-ul!

Biroul de presă

PNL Alba

оптимизациикак взломать mail ru пароль

Despre Redacția ProAlba 38048 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*