O tânără a fost lovită de o mașină, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș

La data de 30 aprilie 2019, în jurul orei 04.00, pe DN1, la kilometrul 375, la ieșire din municipiul Alba Iulia spre Sebeș, o femeie în vârstă de 33 de ani, din comuna Șugag, județul Alba, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure, împrejurare în care a fost surprinsă și accidentată de o autoutilitară condusă de un tânăr de 25 de ani, din comuna Șona, județul Alba. În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pentru întoarcerea în siguranță din minivacanța prilejuită de Sărbătoarea de Paști și 1 Mai, Inspectoratul de Poliție Județean Alba vine în întâmpinarea participanților la traficul rutier cu câteva recomandări: 

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;
  • În condiții de trafic aglomerat, evitați efectuarea depăşirilor;
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România;
  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.
  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

 

Despre Redacția ProAlba 30746 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*