Moartea unei femei la spitalul din Aiud atrage un control al DSP

Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media privind decesul unei paciente a Spitalului Municipal Aiud, DSP Alba s-a autosesizat și va efectua un control la unitatea spitalicească amintită, în baza și limitele competențelor ce îi revin. Vor fi verificate atât respectarea condițiilor igienico-sanitare din spital, cât și documentele intraspitalicești întocmite în cazul pacientei decedate. Vom reveni luni cu informații privind rezultatele controlului, au transmis, vineri, reprezentanții DSP.

Tot vineri, IPJ Alba a anunțat că:

La data de 25 mai 2023, în jurul orei 12,00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Aiud cu privire la faptul că, în jurul orei 11.20, o femeie de 41 de ani, din Aiud, a decedat în secția de terapie intensivă. 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în care a intrat în stop cardiorespirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare. 

Cadavrul a fost depus la Serviciul de Madicină Legală, în vederea efectuarii necropsiei și stabilirii cauzei morții. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, a transmis, vineri, IPJ Alba, prin Biroul de presă.

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*